Halıdaki Şekerli Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Şekerli Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Çay kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır. Çay sevmeyen insan hemen hemen yoktur. Çay günün hemen hemen her saatinde tüketilen bir içecektir. Bu güzel içeceğin tek kötü yanı döküldüğü yerde leke bırakmasıdır. Özellikle kıyafetlere, koltuklara, halılara dökülen çay lekesini çıkarmak zaman ve emek işidir. Peki halıdaki şekerli çay lekesi nasıl çıkar ?

Halıya dökülen çayın şekerli ya da şekersiz olması önemlidir. Şekerli çay lekenin daha fazla ve daha derine işlemesine sebep olur. Bu sebeple şekerli çayın dökülmesi sonucunda hemen temizlemek lekenin kolay çıkması için önemlidir.

1-)Kağıt havlu kullanın

Halıya çay döküldüğü gibi halının çayı emmesini engellemek için hemen kağıt havlu kullanın. Kağıt havlu ile çayı tamamen emdiriniz bu diğer işlemleri yaparken kişinin daha kolay bir şekilde lekeyi çıkarmasını sağlayacaktır. Kağıt havlunun olmadığı durumlarda normal havlu kullanabilirsiniz. Ancak kullandığınız havluyu kurumadan hemen çamaşır makinesine atarak yıkayınız.

2-)Limon ve sirke kullanın

Limon ve sirke halıdaki çay lekesini çıkarmak için sıkça kullanılan bir karışımdır. Bir limonu iyice sıkın ve bir su bardağı sirkeyi bir kaba koyun üzerine ılık su ilave edin. Sirke ve limon suyu bulunan karışımı kullanarak yumuşak bir bez yardımıyla halıdaki lekeli kısmı yumuşak hareketler ile siliniz.

Lekenin ne kadar kolay çıktığını görünce siz de çok şaşıracaksınız. Limon ve sirkeli suyun bıraktığı kokuyu gidermek için leke çıkarıldıktan sonra o bölgeyi duru suyla birkaç defa daha siliniz. İsteğe bağlı olarak duru suyun içerisine koku koyabilirsiniz bu sayede sirkenin vermiş olduğu koku çok daha çabuk giderilir.

3-)Gliserin Kullanın

Gliserin inatçı lekelerin çıkarılması için sıkça tercih edilir. Az miktarda gliserin damlattığınız su ile halınızı silmeniz lekenin çıkması için yeterli olacaktır. Ancak lekenin çok ciddi ve büyük olduğu durumlarda gliserini yumuşak bir beze dökerek direk lekenin üzerine uygulama yapabilirsiniz.

NOT: Çay lekelerinin giderilmesinde ilk yapılması gereken lekenin sıcak su ile silinmesi daha sonra deterjan ile çitilenmesidir. Lekeyi soğuk su ile silmek lekenin daha fazla işlemesine sebep olabilir bu sebeple dikkatli olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ