Kumaştan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Kumaştan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Hemen hemen her kadın oje sürmesi esnasında ya da ojesinin kuruması esnasında beklerken dikkatsizlik sonucu etrafı oje lekesi yapabilir. Özellikle koltuk döşemeleri, halılar, kıyafetler sıkça oje lekesi olan yerlerdir. Oje lekesinin en çok sorun yarattığı durum kumaşa bulaşmasıdır. Kumaşa bulaşan oje kumaşın dokusunu bozabilir ve kalıcı olarak leke oluşturabilir.

Kumaştan oje lekesini çıkarmak için dikkat etmeniz gereken noktalar aşağıda anlatılmaktadır. Lütfen adımları takip ediniz ve eksiksiz olarak yapınız.

Oluşan oje lekesinin çıkarılmasında en önce yapılması gereken ojenin hafif yoğunlaşmasını ve kurumasını sağlamaktır. Bu sayede sert ve keskin bir cisim yardımı ile oje yerinden kaldırılabilir. Bu işlem için maket bıçağı kullanılabilir. Bu aşama ojenin çok daha kolay çıkarılmasını sağlamaktadır. Büyük çaplı lekelerde mutlaka kullanılmalıdır.

1-)Lekenin Dağılımını Önlemek

Oje lekelerinin çıkarılması esnasında yapılan en büyük hata, ojenin kurumasını beklememektir. Oje kurumadan silmeye çalışmak ojenin daha fazla etrafa yayılmasına, lekenin büyümesine sebep olmaktadır.

Lekenin dağılmasını engellemek için küçük lekelerde ojenin kurumasını beklemeden hızla silme işlemi gerçekleştirilebilir. Ancak bu işlem yapılırken çok dikkatli olunmalı ve ojenin az yoğun olduğu ortamdan yoğun olduğu ortama doğru bir silme işlemi gerçekleştirilmelidir.

2-)Aseton Kullanın

Aseton ojenin çıkartıcı kimyasalı olarak yıllardır kullanılmaktadır. Oje kullanan kişilerde asetonun var olduğu düşünülür ise böyle bir durumda lekenin çıkarılması için aseton hız kesmeden kullanılmalıdır.

Bir pamuklu kumaşa belli miktarda aseton dökülmeli ve bu kumaş ile oje lekeli yer silinmelidir. Lekenin dağılmasını engellemek için ara sıra pamuklu kumaşı değiştirmek gerekli olabilir.

Asetonu direkt olarak kumaş üzerine kullanmak kumaşın zarar görmesine ya da oje lekesinin daha da yayılmasına sebep olabilir. Bu sebeple bu konuda dikkat edilmelidir.

Aseton dışarısında piyasada bulunan ve kimyasal formülü ve özellikleri asetona benzeyen güçlü apolar çözücüler de rahatlıkla kullanılabilir. Ancak burada da dikkat edilmesi gereken kimyasalın kumaşa zarar vermemesidir. Bunun için kimyasal kumaşın küçük bir kısmında denenmeli ardından kullanılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ