Halıdan Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Halı üzerinde oluşan ve çıkarılması en zor olan lekelerden bir tanesi kan lekesidir. Kötü bir kaza sonrasında halı üzerine kanın damlaması sonucunda leke oluşumu gözlenebilecek bir durumdur. Peki halıdan kan lekesi nasıl çıkar?

Oluşan kan lekesini çıkarmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken tüm bu yöntemleri kan lekesi kurumadan önce uygulamanızdır. Kan lekesi kuruduğu esnada kahverengi bir hal almaktadır ve bu durum kan lekesinin daha kalıcı bir hal almasına sebep olur, o yüzden kurumadan müdahale ediniz.

1-)Tuz ve Su Kullanın

Oluşan kan lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz en basit yöntemlerden bir tanesi, tuz ve sudur. 2 çorba kaşığı tuzu bir su bardağı su içerisine koyunuz ve iyice karıştırınız. Bu su ile ıslattığınız bez ile oluşan kan lekesini siliniz.

Burada silme işlemini gerçekleştirirken kan lekesini dağıtmamak için kan lekesinin yoğun olduğu bölgeyi etrafa yaymadan silmeye çalışın.

2-)Bulaşık Deterjanı Kullanın

Bulaşık deterjanı, kan lekesini çıkarmada etkili olan maddelerden bir tanesidir. Bulaşık deterjanını bez üzerine dökebilirsiniz. Bu bez ile kan lekesini silebilirsiniz.

İsterseniz bulaşık deterjanını ılık su içerisine döküp burada ıslattığınız bez ile de kan lekesini silebilirsiniz.

3-)Hidrojen Peroksit Kullanın

Piyasa bulunan %3 oranındaki hidrojen peroksiti kullanabilirsiniz. Burada yapmanız gereken oluşan kan lekesi üzerine hidrojen peroksiti dökün ve bir süre bekleyiniz. Bu bekleme süresinin ardından soğuk su ile ıslattığınız bir bez ile kan lekesini siliniz.

Bu silme işlemini gerçekleştirirken kan lekesini fazla dağıtmamak için lekenin az yoğun olduğu kısımdan yoğun olduğu kısma doğru bir hareket ile siliniz. Bu işlem esnasında kullandığınız bez kirlenir ise lekenin daha fazla yayılmasını önlemek için bezi değiştiriniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ