Lavabodaki Kireç Lekesi Nasıl Çıkar?

Lavabodaki Kireç Lekesi Nasıl Çıkar?

Lavaboda uzun süre su birikmesine ya da suların aşırı kireçlenmesine bağlı olarak lavaboda kireç lekesi oluşumu, musluklarda kireç lekesi ve kireç birikmesi sıkça meydana gelen bir durumdur. Lavaboda meydana gelen kireç lekeleri lavabonun tıkanmasına sebep olabilir. Bu sebeple meydana gelen kireç lekelerinin kaynağı bulunmalı, önlenmeye çalışılmalıdır.

Lavaboda oluşan kireç lekelerinin oluşumunu önlemek, kireç lekelerinin lavaboyu tıkamasını önlemek amacıyla sık sık kireçlerin temizlenmesi, kireç oluşumunu önleyici önlemlerin alınması gerekmektedir.

Lavabodaki kireç lekelerini gidermek için uygulanabilecek yöntemler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de lavabolarınızdaki kireç lekelerinden kurtulmak için aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Uyguladığınız yöntemin bütün adımlarını harfiyen yerine getiriniz aksi halde başarılı bir sonuç elde edemeyebilirsiniz.

1-)Beyaz Sirke Kullanın

Beyaz sirke lavabodaki kireç lekelerin sökülmesini sağlar. Bunun için bir miktar beyaz sirkeyi lavaboya dökünüz ve bir süre bekleyiniz. Bu işlemin ardından ılık su ile lavaboyu durulayınız. Kireç miktarına bağlı olarak bu işlemi birkaç defa uygulayabilirsiniz.

Beyaz sirke aynı zamanda beyazlatıcı özelliğinden dolayı kireç lekesinin çıkarılmasından sonra lavabonun beyazlatılmasını da sağlamaktadır. Aynı zamanda kimyasal yönünün olmamasından dolayı beyaz sirke insan sağlığı açısından da zarar teşkil etmemektedir.

2-)Limon Kullanın

Limon, doğal asitlerinden dolayı kirecin parçalanmasını ve hızla ortamdan uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Kireç oluşumu meydana gelen lavaboların taze limon ile ovulması kirecin parçalanması ve ortamdan uzaklaştırılmasını sağlamaktadır.

Ortadan ikiye bölünmüş limonun üzerine bol miktarda tuz dökülmesi ve bu limon ile kireçli lavabonun ovulması da kireç lekelerinin hızla ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

3-)Kireç Sökücü Kullanın

Piyasada birçok farklı markaya ait kireç sökücü özelliği bulunan kimyasal maddeler bulunmaktadır. Bu kimyasal maddelerden herhangi birini kullanarak lavabolarda oluşan kireç lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Kullandığınız kimyasalın ortamdan uzaklaştırılması için işlem sonrasında bol miktarda su ile birkaç defa yıkayınız. Kireç oluşumunu önlemek için bu işlemi belirli aralıklar ile uygulamanız gerekmektedir.

NOT: Yoğun miktarda mineral içeren ve çeşitli iyonları içeren sularda kireç oluşumu çok sık meydana gelmektedir. Böyle durumlarda suyun kaynağının değiştirilmesi ya da suyu arındırıcı bazı ekipmanların kullanılması kireç oluşumunu önlemek için alınabilecek önlemlerden bir tanesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ