Halıdan Puding Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Puding Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıya dökülen pudingin kuruması ya da etrafa yayılması sonucunda halıda leke oluşabilir. Oluşan leke dökülen pudingin miktarına bağlı olarak ve pudingin yapıldığı malzemeye bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Özellikle çikolatalı pudinglerin halıya dökülmesi sonucu ciddi boyutlarda halıda leke oluşabilir. Oluşan lekenin çıkarılması da diğer lekelere göre daha zahmetli ve zaman alıcıdır.

Aşağıda halıya dökülen ve leke oluşturan pudinglerin halıdan çıkarılması için uygulanabilecek yöntemler anlatılmaktadır. Halıda oluşan puding lekesini çıkarmak için size hangi yöntem daha pratik geliyor ise o yöntemi kullanabilirsiniz. Yöntemden etkili bir sonuç almak istiyorsanız, anlatılan adımları atlamadan hepsini uygulayınız.

1-)Bulaşık Deterjanı Kullanın

bulaşık deterjanı

Bulaşık deterjanı, yağ çıkarıcı ve leke çıkarıcı özelliği yüksek bir kimyasaldır. Ağartıcı içermemesinden dolayı aynı zamanda halının renginde açılmaya ya da yıpranmaya da sebep olmamaktadır.

Bulaşık deterjanı ile hazırladığınız ılık su ile puding lekesi oluşan yeri silebilirsiniz. Silme işlemini pamuklu yumuşak bir bez ile gerçekleştirebilirsiniz. Silme işleminde kullandığınız bezin puding ile lekelenmesi sonucunda bezi mutlaka değiştirin aksi halde leke etrafa yayılabilir.

2-)Sabunlu Su Kullanın

sabunlu-su-kullanin

Halıya dökülen pudingin fazla miktarını önce yumuşak bir bez ile sıyırarak ayırınız. Bu işlemi yapar iken lekenin etrafa yayılmadığından emin olunuz.

Ilık su içerisinde bir miktar sabun tozu çözünüz ve bu karışım ile halının lekeli bölgesini siliniz. Eğer leke yoğun ise bir süre sabunlu şekilde bekletiniz ve ardından durulama işlemi için başka bir bez ile silerek sabundan arındırınız.

Kullandığınız sabunun halının dokusuna zarar vermediğinden emin olunuz. Bazı sabunlar içermiş oldukları ek maddelerden dolayı halının renginde açılmaya sebep olabilmekte, tüylerin sertleşmesine yol açabilmektedir. Böyle olumsuz bir durum ile karşılaşmamak için doğal içerikli sabunlar kullanmanız sizin için daha iyi bir seçenektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ