Pişmiş Börek Buzlukta Nasıl Saklanır?

Pişmiş Börek Buzlukta Nasıl Saklanır?

Pişmiş malzemelerin buzdolabının dondurucu kısmında saklanması son yıllarda çok popüler hale gelmiştir. Özellikle dondurulmuş yiyeceklerin bu kadar popüler hale geldiği bu dönemde ev hanımlarının kendi yöntemleriyle evde dondurulmuş ürün hazırlanması hem zamana ayak uydurduğunu hem de zamandan tasarruf ettiğini göstermektedir.

Çiğ olarak sebze ve meyveler yıkandıktan sonra buzdolabı poşetlerine konur ve ağzı kapatılan paketler dondurucuda istenildiği kadar saklanabilir. Ancak pişmiş ürünlerin buzlukta saklanması bu kadar kolay olmamaktadır. Örneğin pişmiş börek buzlukta nasıl saklanır?

1-)Soğumasını Bekleyin

Pişmiş böreklerin buzlukta saklanmasında yapılan en büyük hata böreğin soğumasına fırsat vermeden dondurucuya atmaktır. Bu durum böreğin çok daha hızlı bozulmasına sebep olur. Bu sebeple böreği buzlukta saklamada yapılacak ilk adım pişen böreğin iyice soğumasını saklamaktır. Ilık olsa dahi böreği buzluğa kesinlikle atmayın ve soğumasını bekleyin.

2-)Mutlaka Kapalı Kutulara Koyun

Pişmiş börekleri buzdolabında saklar iken ne kadar hava ve dış ortam ile temasını keserseniz böreğiniz çok daha uzun süre bozulmadan korunabilir.

Normal bir börek buzdolabının sebze ve meyve bölümünde en fazla 4-5 gün dayanır. 4-5 günü geçmiş böreğin tadında ve kokusunda bir değişim meydana gelmeye başlar. Ancak yukarıdaki yöntem ile böreği dondurucuda saklar iseniz en az 2 ay böreği bozulmadan saklamış olursunuz.

Pişirilerek dondurucuda saklanan börekler aynı zamanda zamandan tasarruf sağlar. Çıkardığınız böreklerin buzlarının çözülmesini bekledikten sonra ısıtabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

3-)Şeffaf Jelatin Kullanın

Şeffaf jelatin alternatif bir yöntem olarak kullanılabilir. Bu yöntem ile dondurucuda daha az yer kaplayabilirsiniz. Özellikle dondurucusunda yer problemi olan kişiler bu yöntemi gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

Ancak bu yöntem ile saklanan böreklerin saklama kaplarında saklanan böreklere göre bozulması biraz daha hızlı olmaktadır. Bu sebeple yer problemi yaşamıyorsanız muhakkak ilk yöntemi kullanınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ