Sevgilin Sana Trip Atıyorsa Ne Yapılmalı?

Sevgilin Sana Trip Atıyorsa Ne Yapılmalı?

Trip, kısa sürdüğü zaman sevimli bir davranış gibi gözükse de, uzadığında kişilerin yıpranmasına neden olan bir davranıştır. Trip karşısında yapılabilecek şeyler sınırlıdır ve önceliğiniz daima sakin kalmak olmalıdır.

Sevgilin Sana Trip Atıyorsa Ne Yapılmalı?

İlişkilerde trip genel olarak baktığımızda hiç sağlıklı bir hareket değildir. Kişilerin karşılıklı konuşarak anlaşmaya varamayacağı bir konu yoktur. Oysaki trip atmak, konunun daha çok uzamasına, kişilerin birbirlerine daha çok öfkelenmesine sebep olur.

Trip atan birinin üzerine gitmek, onunla tartışmaya çalışmak sizin lehinize olabilecek bir davranış değildir. Ortada zaten bir gerginlik var ve bunu o gerginliğin üzerine giderek, tartışarak ya da alevlendirerek sona erdirmek oldukça zor olacaktır. Bunun yerine mümkün olduğunca yapıcı bir ses tonuyla, karşınızdakini anladığınızı hissettirerek sevgiliniz ile sohbet etmeli ve onu rahatlatmalısınız. Daha günlük konulardan konuşarak kafasını meşgul etmesini ve kafasında ağırlaşan bu konuyu hafifletebilirsiniz.

İnsan Neden Trip Atma İhtiyacı Duyar?

İnsanlar kendilerini ifade edemediklerinde veya karşısındaki insan onu anlamaya çalışmadığında kişinin yapabileceği veya yaptığı en basit eylem trip atmaktır. Bu şekilde yaşanan olumsuzluğa karşı kendini korumaya alıyor ve iletişimi tamamen ortadan kaldırıyor. Sağlıklı bir tavır olmadığını size söylemiştik. Bu şekilde sürekli trip ile hareket edilen ilişkilerde yıpranmalarda bilhassa daha çabuk meydana geliyor. Ve sonunda iki tarafta bıktığı için ilişkiye son veriliyor.

İlişkilerde karşılıklı iletişim en önemli konulardan biridir. Bir fikir ayrılığı olduğunda ifade edebilmek, aynı şekilde dinlemek ve dinletebilmek, konu dışına çıkmadan tartışabilmek ve sonunda da orta yolu bulabilmek oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Trip dediğimiz, aslında aradaki saygının kaybolmasına da sebep olduğu için ilişkinin süresini de böylelikle kısaltıyor. Bilhassa evliliğe giden bir ilişki veya uzun yıllar sürebilecek bir dostluk istiyorsanız, kesinlikle bu tavırdan kaçınmalısınız. Unutmayın ki ikili ilişkiler kişilerinin birbirlerini rahatlatması, mutlu etmesi, yanında olması veya kilit bir konuda çıkış yolunu bulmakta yardımcı olabilmek için vardır.

Hoşlanılan Birine Trip Atmak

  • Hoşlandığınız ama aranızda henüz bir ilişki oluşmayan birine karşı trip atmanız, karşınızdaki insanı kıskandığınıza, önemsediğinize ya da onun ilgisine ihtiyaç duyduğunuz anlamına geliyor gibi gözükse de, aslında bununla bir alakası yok. Ne erkek ne de kadın, flört aşamasında sıklıkla yaşanan bu durumu başlarda rahatlıkla hoşgörü ile karşılayabiliyor olsa da ilerleyen durumlarda hep bahsettiğimiz gibi ilişkinin çıkmaza girmesine neden olur.
  • En başlarda hissedilen o heyecan, sevgi ve duyguları belli etme isteği ve bunlara bağlı olarak atılan trip, zamanla yerini kargaşaya ve sıkıntıya sürükleyecektir. Bu yüzden hoşlandığınız birine henüz en başındayken dürüst davranmanız, eğer kızdıysanız, alındıysanız ya da bir şekilde hoşunuza gitmeyen bir durum meydana geldiyse alenen konuşabilmeniz ve başındayken yaşanan ve sonradan doğabilecek problemleri engellemeniz açısından doğru bir adım olacaktır. İnanın bu şekilde başladığınız ilişkilerde de zamanla daha rahat ve daha açık sözlü olduğunuz için başınız da ağrımayacak. Eğer siz değil de, karşınızdaki insan size karşı sürekli bir trip tavrındaysa, yine böyle bir insanla ne kadar süre daha birlikte olabileceğiniz, bu duruma ne kadar katlanabileceğinizi düşünerek bu ilişkiye başlamalı ya da başlamamalısınız. Her ne kadar o kişiye karşı yoğun bir ilgi besliyor olsanız da, sonucunda bir şekilde zarar görebilecekseniz, o kişinin biraz daha olgunlaşmasını beklemek yerinde bir hareket olacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ