Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Evde temizlenmesi en zor olan yerlerden bir tanesi duşakabinlerdir. Duşakabinler sürekli su ile temasta kaldığı için su lekelerinden görünmez hale gelebilir. Özellikle kısa aralıklar ile temizlenmeyen duşakabin camlarında sudan kaynaklı kireç oluşumu kaçınılmaz bir sondur. Peki duşakabin nasıl temizlenir?

Duşakabin temizlenmesi zaman alıcı bir temizlik olabilir. Ancak bu arada dikkat edilmesi gereken en önemli püf nokta duşakabinin sık aralıklar ile temizlenmesidir. Bu sayede kalıcı leke oluşumunun önüne geçilmiş olunur.

1-)Kireç Sökücü Kullanın

Duşakabin temizlenmesinde yaşanılan en büyük sorun duşakabinlerde sudan kaynaklı oluşan kireç lekeleridir. Bu lekelerin çıkarılmasını sağlayan piyasada birçok ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerden herhangi birini kullanarak bu lekelerden kısa süre içerisinde kurtulmanız mümkün olmaktadır.

2-)Sirke Kullanın

Sirke kolaylıkla temin edebileceğiniz çok iyi parlatıcı ve dezenfektan özelliği olan bir maddedir. Her iki özelliğinden dolayı banyoda sirke kullanılması çok iyi bir yöntemdir. Sirkenin parlatıcı özelliği ile duşakabin camlarınızı parlatacağınız gibi dezenfektan özelliği ile duşakabindeki mikroplardan kurtulabileceksiniz. Bir nevi bir taş ile iki kuş vuracaksınız.

3-)Her Duştan Sonra Kurulayın

Duşakabinlerinizde leke oluşumunu önlemek istiyorsanız, yapabileceğiniz en kolay önlem her duştan sonra duşakabinin camını kurulamak. Bu biraz zahmetli bir yöntem gibi görünse de her duşta ayıracağınız 5 dakika size sonunda büyük bir kazanç olarak dönecek.

4-)Su Kaydırıcı Kimyasallar Kullanın

Duşakabinde oluşan su lekeleri ev hanımlarının korkulu rüyası haline geldiğinden beri deterjan ve kimyasal madde üreticileri bu duruma bir çözüm bulmaya çalışıyor. Sonunda birkaç firma bu konuda başarılı ürünler üretmiş.

Piyasada satılan bu ürünü duşakabininize sürdükten sonra en az 1 hafta boyunca duşakabininizde su lekesi ve kireç lekesi oluşmuyor. Her temizlikten sonra bu ürünün kullanılması temizliğin daha uzun vadeli olmasını sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ