İçli Köfte Buzlukta Nasıl Saklanır?

İçli Köfte Buzlukta Nasıl Saklanır?

İçli köfte yapımı neredeyse ustalık isteyen, tadı dillere destan olan bir yemektir. Yapımı zahmetli olmasına rağmen yenmesi bir o kadar kolay ve eğlencelidir. İçli köftenin yapımının zahmetli ve uzun sürmesi ev hanımlarını bu konuda biraz daha pratik yapılması gereken düşünceler konusunda yeni fikirler ortaya çıkarmaya itmiştir.

Gelen misafirlere şık akşam yemeklerinde içli köfte hazırlamak, bazen kalabalık ve zengin bir sofra hazırlama esnasında neredeyse imkansız hale gelmektedir. Bu sebeple içli köftelerin önceden hazırlanması ve buzlukta dondurularak saklanması çok daha pratik ve kolay bir yöntemdir.

İçli köftenin buzlukta saklanması esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bu durumlara dikkat edilmediği takdirde içli köftenin tadında değişim meydana gelebilir, görüntüsü bozulabilir.

Aşağıda içli köftenin buzlukta nasıl saklanması gerektiğini anlatan yollar bulunmaktadır. Bu yollardan sizin için pratik gelen herhangi birini seçerek kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

1-)Çiğ Olarak Saklayın

Burada yapmanız gereken içli köfteleri hazırladıktan sonra hiç zaman kaybetmemek. Sadece bir süre içli köftelerin dinlenmesine izin veriniz. Ardından içli köfteleri bir tepsiye dizerek dondurucuya koyunuz. Bu işlem sizin içli köfteleri dondurucuda saklama yönteminiz değil sadece içli köftelerin donmasını sağladığımız bir yöntem.

İçli köfteler donduktan sonra tepsiyi dolaptan çıkarınız ve donan içli köfteleri istediğiniz sayıda ayırarak buzdolabı poşetlerine koyunuz. Buzdolabı poşeti kullanmak istemeyen kişiler alternatif saklama ambalajlarını da kullanabilir.

2-)Kızartarak Saklayın

Bu basamakta yaptığınız bütün hazırlıklar içli köfteleri yenmeye hazır hale getirmek üzerinedir. Pişirme aşaması da dahil her aşamayı uygulayın. Güzelce kızaran içli köfteleri soğuması için bir kaba alın. Soğuma işleminin ardından içli köfteleri istediğiniz sayıda paketleyerek dondurucuya koyunuz.

Bu yöntemde dondurucudan çıkardığınız içli köfteleri eridikten sonra bir miktar ısıtmanız ya da mikro dalgada ısıtmanız yeterli olacaktır.

Bu yöntemde kızartma aşamasını çok hafif yaparak daha sonra buzluktan çıkardıktan sonra da kızarma işlemine devam edebilirsiniz.

3-)Haşlayarak Saklayın

Bu yöntem daha çok haşlama şeklinde hazırlanan ve tüketilen içli köftelerin buzlukta saklanması için uygundur. Burada yapmanız gereken hazırlamış olduğunuz içli köfteleri kısa sürelerde ya da damak tadınıza uygun bir şekide sıcak su içerisinde haşlamak. Bu işlemin ardından soğuyan içli köfteleri buzdolabı poşetlerine ayırarak saklamak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ