İki Göğsümün Ortasında Bir Kitle Var

İki Göğsümün Ortasında Bir Kitle Var

Göğüs ve çevresinde fark edilen şişlikler özellikle kadınların önem göstermesi gereken bir konudur. Özellikle kist çıkma gibi bir durum söz konusu olabileceği için kontrolü elden bırakmamak gerekmektedir. Tabi, her şişlik kist olmayabilir her kist de kanser belirtisi olmayabilir. Bu nedenle erken tanının da büyük faydası olacağından göğüste şişlik veya göğüs arasında şişlik hissedilirse derhal bir uzman doktorla görüşülüp gerekli tetkikler yapılmalıdır.

Göğüs çevresinde kendini ağrılı bir şekilde belli eden şişlik varsa bu ağrı dönemleri takip edilmelidir. Adet dönemi öncesinde veya adet dönemi sırasında da göğüste ağrı çoğu kadının başına gelen bir durumdur. Bu dönemdeki ağrılar adet dönemi hormonları nedeniyledir. Bu dönem sonrasında göğüsteki şişlik ağrı vermeye devam ediyorsa kesinlikle doktora danışılmalıdır. Göğüs çevresinde oluşan şişlikler genelde ya kist ya da iltihap nedeniyledir. Ağrı da görülüyorsa şişlikte kanser belirtisi olma ihtimali çok çok düşüktür. Eğer kistlerde meme başında kanlı akıntı varsa bu kanser belirtisi olabilir.

Göğüs Çevresinde Ağrı Nedenleri Nelerdir?

  • Adet dönemi nedeniyle olabilir
  • Göğüs kaslarından ve sinirlerinden kaynaklı olabilir
  • Adet dönemi dışında hissedilen ağrılar genellikle 40 yaş üstü bayanlarda görülür.

Erken tanı ve tedavi için kadınların düzenli olarak göğüs ve çevresini elle muayene etmeleri gerekir. Fark edilen herhangi bir anormal durumda mutlaka bir uzman doktora şikayetler belirtilip doktor tavsiyesine istinaden gerekli tetkikler ve tedavi yöntemine gidilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ