İşkembe Çorbasının Yanına Ne Gider?

İşkembe Çorbasının Yanına Ne Gider?

İşkembe çorbasının yanına tüketebileceğiniz çok fazla alternatif vardır. Bu alternatiflerden en bilineni ise salatadır. Çünkü işkembe çorbasının ekşi olmasından dolayı, salata ile birleştiğinde damak tadına oldukça hitap eden bir tada dönüşmektedir.

İşkembe Çorbasının Yanına Ne Gider?

İşkembe çorbası, insan sağlığı açısından oldukça faydalı fakat yapımı da bir o kadar zor olan bir çorbadır. İşkembe çorbası hazırlarken her adımınız oldukça dikkatli olmalıdır. Çünkü en ufak bir dikkatsizlik, çorbanın tadında değişikliklere sebep olabilmektedir. Kokusundan dolayı genelde evde çok yapılmak istenmese de, hazır olarak alındığında ya da yapıldığında tek başına her ne kadar doyurucu olsa da yanına ek bir yemek de yapabilirsiniz. Fakat işkembe çorbasının yanına yakışacak bir tat olması her zaman daha iyi olacaktır. Bu tatlardan örnek vermemiz gerekirse;

1-)Salata

Eğer dışarıda işkembe çorbası içtiyseniz denk gelmişsinizdir, sakatat çorbalarının yanına her zaman yeşillik konmaktadır. Tat olarak iki besin de oldukça uyumludur. İşkembe çorbasının sarımsaklı ya da ekşi olması, yeşilliğinde tadıyla daha iştah açıcı aynı zaman da doyurucudur. Siz de evinizde işkembe çorbası yaptığınızda, sofranızda rahatlıkla salata bulundurabilirsiniz.

2-)Sebzeli Bulgur Pilavı

Yine işkembe çorbasının yanına sunabileceğiniz alternatif yemeklerden biri de sebzeli bulgur çorbasıdır. Tat olarak ağızda kesinlikle farklılık yaratmaz. Hem doyurucudur, hem de besin değerleri bakımından ikisi de oldukça uyumludur.

3-)Biber Dolması

Etli biber dolması da, özellikle içinde bulunan baharatlardan dolayı işkembe çorbasının yanına yakışan, yine ağızda farklılığa yol açmayan bir tattır. Yemeklerinizde işkembe çorbasının yanında rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

4-)Makarna

Makarna da sade olduğu zaman işkembe çorbasının yanında sunabileceğiniz diğer alternatif yemeklerden biridir. Rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

İşkembe çorbası oldukça doyurucu ve diğer çorbalara nazaran daha ağır bir yapıdadır. Bu yüzden yanına tercih edeceğiniz yemeklerin de bir o kadar hafif ve kişiyi rahatsız etmeyecek düzeyde olması gerekmektedir. Bu çorbanın yanına yapacağınız yemeklerde önceliğiniz her zaman yemeğin hafifliği olmalıdır.

İşkembe Çorbası Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Daha çok kurban bayramı sonrasında işkembeyi ziyan etmemek adına büyüklerimiz hayvan kesildikten sonra fazla beklemeden işkembeyi alırlar. Bu kısımdan sonra ise temizleme işlemi gelmektedir. Hazır olarak da sakatatçılarda bulabileceğiniz işkembeyi, eğer kendiniz temizleyecekseniz, temizliğinden her zaman emin olmalısınız. Aynı şekilde yine bu temizleme esnasında etrafa kötü bir koku yayılmaktadır. Bu kokunun evin içine sinmemesi için önlemler almalı, varsa açık alanda temizleme işlemini gerçekleştirmelisiniz.
  • Sürekli yaptığınız bir çorba ise artık el alışkanlığı direkt yapılabilirken, ilk kez yapıyorsanız kıvamını ve lezzetini tutturmak oldukça zor bir çorbadır. Bu yüzden uyguladığınız tarifi adım adım, dikkat ederek takip etmeniz oldukça önemlidir. Aksi halde istediğiniz gibi bir lezzet ile karşılaşmama ihtimaliniz olacaktır.
  • İşkembe çorbasını lezzetlerinden ürünlerden biri de sarımsaktır. Sarımsak sevmiyor olsanız dahi az miktarda katarak çorbanın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ