Islanan Yatak Nasıl Kurutulur?

Islanan Yatak Nasıl Kurutulur?

Evlerde her gün kullanılan en temel ihtiyaçlardan biri de yataklardır. Kaliteli ve verimli bir uyku için yataklar oldukça önemlidir. Ancak iyi bir yatağa sahip olmanız kaliteli ve verimli bir uyku almanız için yeterli değildir. Esas önemli olan nokta yatağınızın temiz olmasıdır. Ancak yatak temizlemek zahmetli işlerden biridir. Çünkü her gün kullanılan yatakları temizledikten sonra kurutma aşaması uzun sürer. Akşam tekrar kullanılacak olan yatakları kurutmak için etkili ve doğru yöntemler uygulanmalıdır. Aksi takdirde nemden kaynaklı bakteriler ve mikroplar üreyebilir. Bu durumu önlemek ve sağlıklı bir uyku uyumak için temizlenen yatakları iyi kurutmak gerekir.

Doğru yöntemler ile temizlenip doğru yöntemler ile kurutulmayan yataklar sağlık açısından bir tehdit unsuru olur. Yatak kurutma işlemi süre olarak uzun sürse de basit birkaç yöntem ile etkili bir kurutma yapmak mümkündür. Bunun için öncelikle yatağın ne şekilde temizlendiğine dikkat etmeniz gerekir. Çünkü yatakların temizlenme yöntemlerine göre temizlenme işlemlerinin sonunda kalan su miktarı farklılık gösterir.

Islak Yatak Nasıl Kurutulur?

1-)Makine Yardımı ile Yatak Temizleme

Yıkama özelliği olan elektrik süpürgeleri evlerde yatak temizlemek için en etkili yöntemlerden biridir. Bunun yanı sıra yıkama özelliği olan farklı makineler de bulunmaktadır. Herhangi bir yıkama makinesi ile yatağınızı temizledikten sonra kurutma aşaması da oldukça kolay olacaktır. Çünkü yıkama makinelerinin emme gücü de oldukça yüksektir.

Bu nedenle yatağınızda kalan su miktarı oldukça az olacaktır. Makine yardımı ile temizlenen yatakları kurutmak için gün boyu havalandırmak genellikle yeterli olacaktır. Ancak yatağınızı güneş alan bir yere koymanız bu süreyi kısaltacaktır. Bu noktada direkt güneşe uzun süre maruz bırakmamaya özen göstermelisiniz. Yoksa yatağınız ağarıp zarar görebilir.

2-)Elde Yıkama ile Yatak Temizleme

Elde silinerek temizlenen yataklarda makine temizliğine oranla daha çok su kalır. Bu nedenle elle yıkama yapacaksanız sıcak ve güneşli günlerde bu işlemi uygulamaya özen gösterin. Sıcak bir gün olmasına rağmen sabah saatlerinde yatak temizlemek yatağınızın daha kısa süre de kurumasını da etkileyecektir.

Sabah saatlerinde temizlediğiniz yatağınızı kurutmak için mutlaka güneş alan havadar bir ortama götürün ve güneşli bölgeye koyun. Üzerine kuru havlular sererek bastırabildiğiniz kadar bastırın. Bu sayede yatakta kalan suyu olabildiğince aza indirmiş olursunuz. Daha sonra havadar ve güneşli bir yerde kurumaya bırakın. Ancak bu durumda kuruma işlemi uzun sürebileceği için yatağın güneşte etkilenmemesi için üzerini bir örtü ile örtün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ