Balık Yedikten Sonra Waffle Yenir mi?

Balık Yedikten Sonra Waffle Yenir mi?

Hassas bir mideye sahipseniz, balık tükettikten sonra veya balık tüketmeden hemen önce waffle yemek midenizi bulandırabilir veya ağrıtabilir. Sadece waffle değil, aslında balıkla aynı zaman diliminde tüketildiğinde hassas midelere zarar verebilecek birçok gıda bulunmaktadır. Konu ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak istiyorsanız, aşağıda sizin için hazırladığımız yazımızı okuyabilirsiniz. 😊

Balık Yedikten Sonra Waffle Yenir mi?

Balık çok sevilerek tüketilen ve tüketilmesi de gereken bir et türü olmasının yanı sıra hakkında kanıtlanmamış birçok rivayet bulunmaktadır. Balık yemeden önce süt içmek, balıkla yoğurt yemek, balık yedikten sonra waffle yemek vb. Aslında balık düşündüğünüz gibi sizi kolaylıkla zehirleyebilecek bir besin değildir ve sanıldığının aksine balıkla birlikte neredeyse her şeyi tüketebilirsiniz, tabii mideniz el verdiğince. 😊 Biliyorsunuz ki her insanın farklı bir damak tadı ve mide hassasiyeti vardır.

Herhangi iki besini karıştırmaya bile gerek yok, örneğin siz bir oturuşta iki waffle yiyebiliyor olun, ama bir başkası yarısını tükettiğinde midesi bulanabilir ve bu durum waffle ile ilgili değil tamamen kişi ile ilgilidir. Başta da aslında bu yüzden özellikle hassas mideler olarak belirtmek istedik. Keza daha önce balıktan sonra waffle tüketmediyseniz, bu konuda da midenizin ne kadar hassas olup olmadığını bilmiyorsunuzdur. 😊 Sorunuza genel bir cevap vermek gerekirse, balıktan sonra waffle dahil, herhangi bir tatlı tüketmek zehirlenmenize neden olmaz.

Her zaman belirtmek de fayda görüyoruz ki, bilhassa et ürünleri (balık, tavuk, kırmızı et) doğru bir şekilde muhafaza edilmediğinde hızlıca bakteri üretebildiğinden çabuk bozulması söz konusudur. Eğer tükettiğiniz balıktan sonra ateş, terleme, kusma, mide bulantısı, baş dönmesi gibi belirtiler ile karşılaşıyorsanız muhakkak en yakın sağlık kuruluşuna gitmenizi öneriyoruz.

Balık Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Balık sağlık açısından oldukça faydalı ve besin değeri çok yüksek bir et türüdür. Bu yüzden en az haftada bir kere tüketilmesi gerektiği belirtilir uzmanlar tarafından. Peki tüketelim, ama balık almadan önce taze olup olmadığını nasıl anlayacağız? Balık alırken dikkat edilmesi gereken 3 madde vardır.

  1. Alacağınız balığın görüntüsüne dikkat etmelisiniz. Taze balıklar sizin de düşündüğünüz üzere bakar bakmaz denizden yeni çıkmış havası veriyor. Yani seçtiğiniz balığın canlı ve pullarının parlak bir görüntüde olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Hatta bu konuda emin olmakta zorlanıyorsanız mümkün olduğunca güvendiğiniz ve bildiğiniz yerden alışveriş yapmanızı öneriyoruz.
  2. Balık seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı ise kokusudur. Genellikle insanlar balık seçerken balığı eline almaya çekinir ve haliyle balığı koklayamaz. Fakat balığın bayat olup olmadığını anlayabileceğiniz kesin yollardan biri balığın kokusudur. Evet dokunup koklamak pek de hijyenik olmasa da, en azından seçtiğiniz balığı poşetlendikten sonra evinize dönmeden önce kesinlikle koklayın. Taze balığın hafif bir deniz kokusu oluyor, bayatlamış balık ise buna nazaran daha rahatsız edici bir kokuya sahiptir.
  3. Bu son seçenek genellikle satın alırken yaşanmıyor ama biz yine de belirtmek istedik. Normalde balığın kendine has bir tadı vardır ve kesinlikle rahatsız edici değildir. Eğer aldığınız balığı pişirdiğinizde tadında bir tuhaflık seziyorsanız da tüketmekten kaçınmalısınız. Bu durum muhtemelen balığı satın aldığınız yer ile ilgili değil, deniz kirliliği ile ilgili olmaktadır.

Balığın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Balığın bozulup bozulmadığını anlamak için aslında yine yukarıdaki 3 maddeyi kullanabiliriz. Şöyle ki, bayatlamış balık ilk bakışta aslında belli eder kendini. Rengi koyulaşmaya başlamıştır ve o bahsettiğimiz canlılığı kalmamıştır. Aynı şekilde bakteri üretmesinden dolayı çirkin, rahatsız edici bir kokuya da sebep olur. Bu gibi belirtiler varsa, kesinlikle balığı tüketmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ