Saç Boyası Elden ve Tırnaktan Nasıl Çıkar?

Saç Boyası Elden ve Tırnaktan Nasıl Çıkar?

Saç boyaları beyaz saçlara sahip kadınlar için vazgeçilmez kozmetik ürünler arasında yer almaktadır. Son yıllarda bakımlı erkeklerin tercihi haline de gelmektedir. Saç boyaları, saç tellerini kaplayarak rengini değiştirme özelliğine sahip kimyasal yapılardır. Boyama özelliği vardır. Bu özellik sadece saç için geçerli değildir. Boyama işlemi esnasında ellerin boyanması, cildin boyanması, etrafa bulaşan boyanın leke yapması buna örnek verilebilir.

Saç boyası işlemi esnasında muhakkak eldiven kullanılmalıdır. Eldiven kullanılmadan yapılan saç boyama işleminde eller ve tırnaklar boya ile boyanabilir. Eller ve tırnaklarda oluşan boya lekelerini çıkarmak için uygulayabileceğiniz alternatif yöntemler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Size uygun olan yöntemi seçerek uygulayabilirsiniz.

1-)Bol El Sabunu ve Su ile Yıkayın

Yapmanız gereken ilk adım, elinizdeki fazla saç boyasını ortamdan uzaklaştırmaktır. Bu sayede oluşan koyu lekelerinde açılmasını sağlayabilirsiniz. Bol miktarda sıvı sabun ile elinizdeki lekeli bölgeleri güzelce ovalayınız. Bu işlemin ardından ellerinizi bol su ile yıkayınız. Tırnaklarda oluşan lekeleri çıkarmak içinde sıvı sabunu tırnakların arasında güzelce yediriniz ve bir süre bekledikten sonra yıkayınız.

2-)Saç Spreyi Kullanın

 

Ellerinizi yıkamanıza rağmen geride saç boyası lekesi kaldıysa, bu yöntemi kullanabilirsiniz. Elleriniz ve tırnaklarınızın üzerinde leke bulunan yerlere bol miktarda saç spreyi sıkınız. Bu işlemin ardından bir süre bekleyiniz ve ardından ellerinizi bol su ile yıkayınız. Buradaki amaç, saç spreyi içerisindeki kimyasalların saç boyasını çıkarma özelliğinden yararlanmaktır. Bu işlemi saç boyasının miktarına bağlı olarak birden fazla kez uygulamanız gerekebilmektedir.

3-) Karbonatlı Diş Macunu Kullanın

Diş macununun çıkarıcı özelliğinden ve beyazlatıcı özelliğinden yararlanarak ellerde ve tırnaklarda kalan saç boyası lekelerini çıkarabilirsiniz. Burada kullandığınız diş macununun karbonat içermesi etkiyi arttırmakta ayrıca tahriş edici olmasını da önlemektedir.

Karbonatlı diş macununu saç boyasının leke halinde kalan yerlerine sürünüz. Bu işlemin ardından bir süre bekleyiniz ardından ovalama işlemi yapınız. Bu işlem sonucunda ellerinizi bol su ile yıkayınız. Bu işlemi lekenin boyutuna bağlı olarak birden fazla kez uygulayabilirsiniz.

4-)Aseton Kullanın

Aseton, evlerde leke çıkarıcı olarak sık sık kullanılabilen bir kimyasaldır. Özellikle tırnaklarda kalan saç boyalarını çıkarmak için uygulayabileceğiniz en pratik yöntemlerden bir tanesidir. Asetonu bol miktarda bir pamuğun üzerine dökünüz ve bu pamuk yardımı ile saç boyası lekesi olan her yeri siliniz. Silme işlemini birden fazla kez uygulamanız gerekebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ