Bulgur Köftesi Buzlukta Nasıl Saklanır?

Bulgur Köftesi Buzlukta Nasıl Saklanır?

Bulgur, birçok yemeğin yapımında kullanılan bir tahıl ürünüdür. Bulgur kullanılarak yapılan yemeklerin birçoğu, kısa sürelerde ve kolaylıkla hazırlanabildikleri için önceden hazırlanılıp buzluğa konulması sık sık akla gelmemektedir. Ancak bulgur köftesi, bulgurlu birçok yemeğin aksine hazırlaması uzun süren bir yemek çeşidi olup bu tarz bir yemeği önceden hazırlayıp buzluğa atmak oldukça mantıklı ve kullanışlıdır. Bulgur köftesini buzlukta saklamanın birkaç yöntemi bulunmaktadır ve bunları uygularken de farklı noktalara dikkat etmek gerekir.

1-)Normal Yöntem ile Saklama

Bulgur köftesini buzlukta saklamak için ilk olarak hazırlanılan bulgur köfteleri buzluğa sığabilecek bir tepsi ile birlikte buzluğa konulmalıdır. Bu işlemin ardından 30 dakikalık bir süre geçmesi beklenilmelidir. Bu beklemenin sebebi ise hazırlanan bulgur köftelerinin dağılmaması için iyice donmuş olması gerekmesidir.

30 dakikalık sürenin sonunda bulgur köfteleri ve içinde bulundukları tepsi dolaptan çıkarılmalıdırlar. Tepsinin üzerinde iyice donmuş olan bu bulgur köfteleri teker teker ve yavaşça tepsiden alınılarak, bir buzdolabı veya normal poşetin içine teker teker yerleştirilmelidirler.

Bu yerleştirme işleminin ardından poşetin içindeki bulgur köfteleri poşetle birlikte buzluğa konulmalıdırlar. Bulgur köfteleri buzluktan çıkarılmak istenildiği takdirde, ilk olarak poşetin içinden yavaşça ve dikkatli bir şekilde çıkarılıp daha sonra suyla ıslatılarak bir tabağın veya tepsinin üzerine konulup iyice çözünmesi beklenmelidir. İyice çözünen bulgur köfteleri pişirilmeye hazır hale gelmiş olacaklardır.

2-)Limon suyu ve Limon tuzu ile Saklama

Bulgur köftesi buzlukta saklanırken normal yönteme ek olarak uygulanabilecek bazı ekstra şeylerde mevcuttur. İlk önce bir kasenin içine biraz su ve yarım çay bardağı limon suyu ve de bir miktar limon tuzu konularak karıştırılmalıdır. Daha sonra bulgur köftesi hazırlandıktan sonra hazırlanan tüm bulgur köfteleri sırasıyla bu karışıma bandırılarak tepsiye dizilmelidir. Daha sonra bu tepsi buzluğa konulmalıdır ve normal yöntemde anlatılan adımlar takip edilmelidir.

3-)Yağlı Kağıt ile Saklama

Bulgur köftesini buzlukta saklarken ek olarak uygulanabilecek bir diğer yöntemse yağlı kağıda sarma yöntemidir. Bulgur köfteleri hazırlandıktan sonra birkaç adet yağlı kağıt bulgur köftelerinin büyüklüğüne göre parçalanmalıdır. Her bir parça bir köfteyi sarabilecek büyüklükte olmalıdır. Daha sonra her bir parça veya hazırlanan her bir bulgur köftesi iyice yağlanarak yağlı kağıt bulgur köftesine sarılmalıdır. Bu işlemin ardından yağlı kağıda sarılmış olan bulgur köfteleri poşetlenip buzlukta muhafaza edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ