Deri Saat Kordonu Nasıl Temizlenir?

Deri Saat Kordonu Nasıl Temizlenir?

Saat hayatımızda büyük yer kaplayan bir eşyadır. Evlerde ve iş yerlerinde masa saatleri, duvar saatleri bulunmaktadır. Ancak çoğu zaman bu saatler dışında hem aksesuar olarak hem de zamanı kolayca takip edebilmek için kol saati kullanılmaktadır.

Kol saatleri çeşitli şekillerde olabilir. Kol saatlerindeki en önemli farklılık saatin kordonlarıdır. Deri kordon, metal kordon, altın kordon, silikon kordon, vb. şekillerde olabilir. Deri kordon saatlerde spor ve şık duruşu aynı anda sağlayabildiği için sık sık tercih edilmektedir.

Deri kordon çevredeki etkenlerden kolaylıkla etkilenip kirlenebilir. Dikkat edeceğiniz birkaç püf nokta ile deri saat kordonuna zarar vermeden temizleme işlemini yapabilirsiniz.

Bulaşık Deterjanı Kullanın

Birkaç damla bulaşık deterjanı koyduğunuz su içerisinde saatin kordonunu birkaç dakika ya da birkaç saat bekletmeniz gerekli olabilir. Bu süre tamamen kordon üzerinde bulunan kirin çıkma hızına göre değişiklik göstermektedir.

Bu bekleme işlemini hızlandırmak için yumuşak bir fırça yardımı ile kordonu fırçalayabilirsiniz. Ancak bu işlem ile kordona zarar vermediğinizden emin olunuz.

Sirkeli Su Kullanın

Sirke özellikle deri kordonların temizlenmesinde en sık tercih edilen maddedir. Doğal bir madde olmasından dolayı deri saat kordonuna minimum düzeyde zarar vermektedir.

Bir kap içerisine birkaç damla sirke damlatın ve içerisine ılık su koyun. Bu su içerisine deri kordonu koyunuz ve bir süre bekleyiniz.

Beklemek istemeyenler sirkeli su ile deri kayışlarını silebilirler. Ancak bu aşamada kullandıkları bezlerin tüy bırakmadığından emin olmalılardır.

Tuvalet İspirtosu

Tuvalet ispirtosu da kordonların temizlenmesi için kullanılan alternatif bir yöntemdir. Ancak bu yöntemde kullanılan tuvalet ispirtosunun çok yanıcı özelliğinin olduğu unutulmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ