Kaburgamın Sağ Altında Ağrı

Kaburgamın Sağ Altında Ağrı

Kaburganın sağ altında ağrı sorununa her yaştan kimsede rastlanabilmektedir. Kaburga altında hissedilen bu ağrılar kimi zaman çok şiddetli olarak uykusuz gecelere yol açabilmekte ve kişinin gündelik yaşamını olumsuz yönden etkileyebilmektedir. Kaburga altındaki ağrılar genellikle çevresindeki organlarda oluşabilen rahatsızlıklardan kaynaklanmaktadır. Ağrıların tedavisi neden olan etkene göre değişiklik gösterebileceğinden, doğru tetkik ve tedavi yöntemi için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Kaburgamın altında ağrı var” şikayetinin en bilindik nedenlerinden biri; mide ve yemek borusu rahatsızlıklarıdır. Sindirim sisteminin önemli yapılarından olan mide ve yemek borusu rahatsızlıklarında, sağ veya sol kaburga altında ağrılar hissedilebilir. Özellikle dengesiz ve sağlıksız beslenme programları izlenmesini takiben mide sancıları ve kaburga altında ağrı sorunu baş gösterebilmektedir.

Kaburga Altında Ağrı Nedenleri Nelerdir?

Mide rahatsızlıkları dışında kaburga kaslarında oluşabilen ağrılar veya kalp rahatsızlıkları da kaburga altında ağrı sorununa yol açabilmektedir.

Kaburga Kaslarında Ağrı

Sağ veya sol kaburga altında oluşabilen ağrılar çoğunlukla kaburga kaslarındaki ağrılardan kaynaklanmaktadır. Uzun süreli hareketsizlik, oturuş veya duruş bozukluğu gibi durumlarda kaburga kaslarında ağrı meydana gelebilir. Kaslardaki ağrılar ise kaburga altında sancı hissine sebebiyet verebilir.

Mide ve Yemek Borusu Rahatsızlıkları

Önemli sindirim sistemi organlarından olan mide ve yemek borusu, kaburgalarla doğrudan bağlantılı olduğundan bu organlardaki rahatsızlıklar kaburga altında ağrı şikayetine sebebiyet verebilmektedir. Halk arasında en çok görülen reflü, gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarının sonucu olarak sol veya sağ kaburga altında ağrı sorununa rastlanabilmektedir.

Kalp Rahatsızlıkları

Kaburga altındaki ağrılar kimi zaman kalp rahatsızlıklarının belirtisi olarak baş gösterebilmektedir. Şayet kaburgaların ortasından aşağıya doğru bir sancı hissi söz konusuysa, kalp rahatsızlıklarından şüphe duyulur. Kaburga ağrılarına genellikle boyunda sızı ve ağrı gibi sorunlar eşlik eder. Hissedilen ağrılar tek başına kalp rahatsızlıkları bulgusu olarak değerlendirilemez. Doğru teşhis için beraberinde getirdiği diğer belirtilerin de detaylı incelenmesi ve araştırılması gerekmektedir.

Kaburga Ağrıları Nasıl Geçer?

Kaburga ağrıları; dengesiz beslenme ve hareketsizlik gibi basit nedenlerden kaynaklanıyorsa yani herhangi bir rahatsızlığı işaret etmiyorsa, bir kaç yöntem uygulanabilir.

  • sağlıklı ve dengeli beslenme programları izlenmeli
  • gün içerisinde düzenli olarak spor ve egzersiz yapılmalı

Kaburgamın altında ağrı var” şikayeti, kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceğinden kesinlikle gözardı edilmemeli ve en kısa sürede uzman doktora danışılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ