Kalça Üzeri Şişlik

Kalça Üzeri Şişlik

Kalça üzeri şişlik oluşumu enfeksiyon kaynaklı oluşabilir. Enfeksiyon kaynaklı oluşan şişliklerin hızlıca tedavi edilmesi ve enfeksiyonun etrafa daha fazla yayılmaması gerekmektedir. Enfeksiyon dışında kalça üzerinde şişlik oluşmasının birçok sebebi olabilmektedir. Oluşan bu şişlikler akut bir şekilde meydana gelebilir, kişinin istirahat etmesi ile hızlıca düzelir. Bazı durumlarda ise oluşan şişlik kroniktir ve mutlaka kişi bir uzman tarafından yardım almalıdır.

Kalça üzerinde şişlik;

Travma Kaynaklı

Çarpma-vurma gibi kazalar sonucunda bu bölgedeki kaslar zedelenebilir. Kas zedelenmesine bağlı olarak ya da kemiklerde meydana gelen zarara bağlı olarak bu bölgede ödem oluşabilir.Travmanın şiddetine bağlı olarak burada oluşan şişliğe morluk ve kızarıklıklar eşlik edebilir.

Pilonidal Kist

Pilonidal kist halk arasında kıl dönmesi olarak bilinmektedir. Kıl dönmesi insan vücudunun herhangi bir bölgesinde oluşabilir. Ancak genellikle kalça bölgesindeki kılların kolaylıkla yön değiştirmesi ve deri altına ilerlemesi sonucunda oluşmaktadır.

Kıl dönmesinin olduğu bölge dış kısımdan bazı olgularda sadece şişlik şeklinde görülür. Çoğu zaman doktor muayenesi ile kıl dönmesi olduğu anlaşılır. Kıl dönmesinde genellikle kişi bu şişlikten kaynaklı oturamaz, dokunduğunda ciddi acı çeker.

Oturuş Pozisyonları

Gün içerisinde sürekli masa başında oturarak iş yapan kişilerde, günün çoğunu oturarak geçiren kişilerde yanlış oturmalara bağlı olarak ya da kişinin sürekli oturmasına bağlı olarak bu bölgedeki kas ve kemiklerde meydana gelen hasardan kaynaklı şişlik oluşabilmektedir.

Kalça Üzeri Şişlik Tedavisi

Kalça üzerinde meydana gelen şişlikler çoğu zaman enfeksiyon kaynaklı oluşmaktadır. Enfeksiyon kaynaklı olgularda kişi hızlıca bir antibiyotik tedavisine başlamalıdır. Bu tedavinin yanında kişi enfeksiyonlu bölgeyi temiz tutmalı sık sık pansuman yapmalıdır.

Hareket bozukluklarından ve oturuş pozisyonlarından kaynaklı rahatsızlıklarda kişi doğru şekillerde istirahat etmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ