İki Kulağımda Duyma Kaybı Var

İki Kulağımda Duyma Kaybı Var

İki kulağımda duyma kaybı var diyen birisinin zaman geçmeden bir uzman hekim tarafından yardım alması gerekmektedir. Oluşan duyma kaybı her iki kulakta ani şekilde gelişebilir ya da yavaş yavaş gelişen duyma kaybı sonunda sağırlığa gidebilir.

Ani gelişen duyma kayıpları;

  • Yüksek sese ani bir şekilde maruz kalma sonucunda oluşabilir. Bu tarz duyma kayıpları kulak içerisinde meydana gelen hasara göre değişiklik göstermektedir. Genellikle kulak zarının yırtılmasına bağlı bu olgular zamana bağlı olarak iyileştirilebilmektedir.
  • Ani gelişen ve anlaşılmadan yayılan kulak enfeksiyonlarında gözlenebilir. Hatta küçük çocuklarda bu enfeksiyonun kulakta gelişmesine bile gerek yoktur. Boğazda meydana gelen enfeksiyon hızla kulağa yayılabilir ve hemen tedavi edilemez ise her iki kulakta işitme kaybına sebep olabilir.

Oluşan işitme kaybının tıbbi açıdan da konulabilmesi için en az 3 gün boyunca kişi bu sorunu yaşıyor olmalı ayrıca kayıp farklı üç frekansta en az 30 desibel olmalıdır.

Duyma Kaybı Tedavisi

Duyma kaybının birçok farklı sebebi olabilir. Yüksek sese bağlı olarak oluşan duyma kaybı genelikle zamana bağlı olarak tedavi gerektirmeden düzelmektedir. Ancak uzun süreli devam eden ve kişinin sosyal hayatını etkileyen duyma kaybında uzmanlar tarafından ilaç kullanımı gerekli görülebilmektedir.

Duyma kaybına sebep kulağa alınan ağır darbeler olabilir. Bu durumda kulakta meydana gelen hasarın hızlıca tespit edilmesi ve tedavi edilmesi kişinin sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Bazı olgularda aşırı kulak kirliliğine bağlı olarak da kulakta işitme kaybı gözlenebilir. Bu durum bazen tek kulakta yaşanırken bazen her iki kulakta gözlenir. Böyle bir durumda kişinin kulaklarını yıkatması sorunun çözümlenmesi için gerekli görülebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ