Kanyak Matarası Nasıl Temizlenir?

Kanyak Matarası Nasıl Temizlenir?

Kanyak matarası adından da belli olduğu gibi kanyak koymak için üretilmiş olan bir matara çeşididir. Ancak sadece kanyak taşımak için kullanılmamaktadır. Mataranın yapıldığı malzemeye göre çeşitli içecekler koyabilirsiniz. Ancak sahip olduğunuz matara hangi üründen yapılmış olursa olsun içine çay, kahve, gazlı içecek gibi içecekler koymamaya özen gösterin. Bu tür içecekler mataranın yapısına zarar verecektir. Zamanla kullanıma bağlı olarak bu sebeplerden dolayı mataranın iç yüzeyinde oksitlenmeler meydana gelebilir. Bu durumda ise temizlemek yeterli olmayacağı için matara kullanılmaz hale gelmiş olur.

Kanyak matarası çantada, cepte ve istenilen her yerde rahatlıkla taşınabilir bir matara olduğu için tercih edilmektedir. Genellikle kanyak ya da alkol oranı yüksek olan içecekler için kullanılır. Alkol oranı yüksek olan içecekler için kullanılan mataraların temizliği oldukça önemlidir. Mataraların ağız kısımlarının dar olması ise temizleme işlemini biraz zorlaştırmaktadır. Ancak kanyak mataralarını temizlemek için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Kanyak Matarası Nasıl Temizlenir?

1-)Karbonat, Tuz ve Su Karışımı ile Temizleme

Karbonat ve tuz kanyak matarası temizliğinde kullanılan en etkili malzemelerdir. Uygulaması da oldukça kolay olan bu yöntem için öncelikli olarak 1 çay kaşığı karbonatı ve 1 çay kaşığı kadar da tuzu şöyle bir karıştırın.

Daha sonra üzerine yaklaşık olarak 1 çay bardağı kadar su ilave ederek karıştırmaya başlayın. Bu şekilde homojen bir karışım elde ettikten sonra ise hazırladığınız karışımı mataranın içine koyun ve mataranın kapağını sıkıca kapatın. Bu işlemi tamamladıktan sonra mataranın içi iyice temizlenene kadar matarayı çalkalayın. Böylece hazırlamış olduğunuz karışım, mataranın tüm iç yüzeyini temizlemiş olacaktır.

2-)Diş Macunu ile Temizleme

Diş macunu matara temizlemek için kullanılabilecek oldukça pratik bir yöntemdir. Bunun için öncelikli olarak mataranın içini su ile çalkalanarak kaba kalıntıları olması durumunda bunların temizlenmesi sağlanır. Daha sonra mataranın içerisine ortalama olarak nohut tanesi büyüklüğünde diş macunu sıkılır. Ancak bu miktar kanyak mataranızın iç hacmine göre değişim gösterebilecek bir konudur. Bu nedenle kendiniz için uygun olan miktarı deneme yanılma yöntemi ile zaman içerisinde tam olarak oturtursunuz.

Kanyak matarasının içine diş macunu koyulduktan sonra matara yarısına kadar su ile doldurulur. Bu noktada suyun sıcak olması daha etkili sonuç almanıza yardımcı olur ancak suyun sıcaklığını ayarlarken matara yüzeylerine zarar vermeyeceğinden emin olduğunuz bir sıcaklıkta su kullanın. Bu şekilde 1 gece matarayı bekletin ve ertesi sabah iyice durulayın. Mataranızın tamamen temizlendiğini göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ