Uzun Süre Aç Kaldığımda Baş Ağrısı, Mide Bulantısı

Uzun Süre Aç Kaldığımda Baş Ağrısı, Mide Bulantısı

Günümüzde yoğun iş temposu içerisinde çalışan kişilerde sıklıkla uzun süre aç kaldığımda baş ağrısı, mide bulantısı yaşıyorum cümlesiyle karşılaşırız. Bunun sebebi genellikle düşük kan şekeri yani hipoglisemiden kaynaklıdır. Kişi yoğun iş temposu esnasında yeterli beslenemez sonuç olarak vücutta kan glikoz seviyesi düşer. Beyin vücudumuzun en önemli en hayati organlarından biridir. Beyinin çalışması için glikoza ihtiyacı vardır. Bir nevi beyinin yakıtı glikozdur. Vücuda yeterli glikoz alınmaması durumunda beyin ihtiyacını karşılayamaz ve buna karşı gelişen sistemlerle bu durum düzeltilmeye çalışır bu esnada kişi şiddetli baş ağrısı hissedebilir.

Mide doğası gereği asidik bir yapıdadır. Ancak bu asidik yapıdan mideyi koruyan bir mukus tabakası bulunmaktadır. Uzun süre aç kalındığında mide Ph’sı artış gösterebilmektedir. Mukus tabakası tahriş olur. Midede yanma ve mide bulantısı çok sık görülür. Uzun süre aç kaldığımda baş ağrısı,mide bulantısı yaşıyorum diyorsanız bu durumun önüne geçmek için kendinizce küçük önlemler alabilirsiniz. Özellikle kan şekerinizi uzun süre dengede tutacak, midenizi rahatlatacak sağlıklı besinler tüketerek uzun süre aç kalmanızın önüne geçebilirsiniz.

Aç Karnına Mide Bulantısı Neden Olur ?

Mide sindirim sisteminin en önemli organlarından biridir. Birçok sindirim hormonu midede sentezlenmektedir. Ayrıca pankreas, barsak ve karaciğerde sentezlenen hormonlarda mideye gelmektedir. Midede gerçekleşen herhangi bir sorunun sebebi bu organlardan ya da bu organlardan sentezlenen hormonlardan kaynaklı olabilmektedir. Aç karnına mide bulantısı; hamileliğin ilk aylarında sabahları sıklıkla görülmektedir. Bunun dışında mide rahatsızlıkları ( gastrit, reflü, ülser, vb. ) , migren ve çeşitli kalp rahatsızlıkları mide bulantısına sebep olmaktadır. Sürekli aç karnına mide bulantısı yaşıyorsanız bu bulantılar kronik hale gelmiş ise mutlaka bir uzman doktora başvurarak bu rahatsızlığın sebebini öğreniniz. Acilen tedavi yoluna gidiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ