Kauçuk Paspas Koku Yapar mı?

Kauçuk Paspas Koku Yapar mı?

Kauçuk paspasların özellikle belli bir fiyat altında olan paspaslarda maalesef koku problemi vardır ve genelde bu paspaslar atık ürünlerden elde edildiği için kokusu kolay kolay çıkmaz. Yani kalitesine göre değişiklik gösteriyor olsa da kauçuk paspaslar koku yapabilmektedir.

Kauçuk Paspas Koku Yapar mı?

Kauçuk paspaslar çok dikkat edilmeden ve ucuza alındığında arabanın içerisini dahi kokutabileceği gibi bu koku uzun bir süre çıkmamaktadır. Bu gibi paspasların koku yapmayanları kaliteli ürünlerdir ve bu ürünler 90 TL’den başlayarak 150 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Kauçuk paspas alırken genelde çok dikkat edilmemektedir. Paspas ne kadar kötü çıkabilir ki diye düşünebilirsiniz fakat paspas arabanızın iç dizaynı açısından düşünürsek temel parçalarından biridir. Bu paspası alırken yeterli düzeyde dikkat edilmediğinde yani kalitesiz olma durumunda aracınızın içinin yoğun düzeyde plastik kokmasına sebep olur ve bu koku sizi oldukça rahatsız edebilir. Aynı şekilde dışarıdan biri arabanıza bindiğinde de bu kokudan dolayı midesi bulanabilir. Ağır bir kokudur ve bu paspası kullanmamanıza sebep olur. Bu sefer fazla para vererek ikinci bir kez daha paspas almanıza neden olacaktır. Bu durumu en başından engellemek adına bir kere 100 TL verin ama daha uzun bir süre ve sağlıklı bir şekilde kullanabileceğiniz bir kauçuk paspasınız olsun.

Kauçuk Paspasın Kokusu Nasıl Giderilir?

  • Kauçuk paspas ilk başta kokabilir ve bu çok normaldir. Aldıktan sonra direkt olarak arabanıza sermekten ziyade 2 gün kadar havadar bir alanda paspasınızı havalandırın.
  • Paspasınızı kullanmaya başladıkça koku zaten azalmaya da başlayacaktır. Bunun dışında uygulayabileceğiniz bir diğer adım ise paspası yıkamaktadır. Paspasınızı kokulu sabunlar ile yıkadığınız takdirde de yine kokuda azalmalar meydana gelecektir.
  • Bir diğer yöntem ise özellikle büyüklerin sıkça kullandığı sirkedir. Şöyle ki, sirkenin de kokusu var elbet fakat bir havalandırma ile bu kokuyu kolayca dağıtabilirsiniz. Paspasınızı yıkadıktan sonra üzerini sirkeli bez ile silerek de plastik kokusunu bastırabilirsiniz.

Kauçuk Paspas Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kaliteli ürün seçtiğinizden emin olmalısınız. Bunu nasıl anlayabilirim diye düşünmeyin. Kauçuk paspasları elinize alıp bakarken yoğun plastik kokusu alıyorsanız ve fiyatı da oldukça uygunsa tercih etmekten kaçınmalısınız.
  • Kaliteli kauçuk paspaslar yumuşak olur. Bu paspasların arabadan arabaya değişse de kayma özellikleri olduğundan genelde sert olanları tercih edilir fakat sert kauçuk olarak satılan paspasların %70’inin içerisinde atık malzemeler bulunduğu için koku yapar.
  • Kauçuk paspası alacağınız yerin güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Şöyle ki, size kauçuk kokusunun gideceğini söyledi ve 1 ay bu koku hala aynı yoğunluğu ile kaldı. Böyle bir durumda paspası geri götürebilin ve gerekirse iade edeceğinizde muhatap olacağınız insanlar olmalı karşınızda.
  • Mümkün olduğunca araç içi kullanacağınız eşyalarınızı bilinen bir marka kullanarak tercih etmelisiniz. Aynı durum paspas için de geçerlidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ