Kuş Pisliği Nasıl Temizlenir?

Kuş Pisliği Nasıl Temizlenir?

Kuş pisliği sadece dışkı olarak bilinse de aslında idrar ve dışkı karışımı bir pisliktir. Bu nedenle asitli bir yapıya sahiptir ve bu durum zamanla zorlu bir leke olmasına neden olur. Kuş pisliğini temizlemek kolay olabildiği kadar zor da olabilir. Bunun nedeni ise lekenin fark edilme süresidir. Asitli bir yapıya sahip olan kuş pisliği kuruduktan sonra fark edilirse zorlu bir leke olur.

Ancak oluştuğu anda ya da kısa bir süre sonra henüz kurumamış iken fark edilmesi durumunda kolaylıkla çıkabilecek bir lekedir. Temizleyecek olduğunuz kuş pisliği kurumuş dahi olsa uygulayabileceğiniz doğru yöntemler sayesinde bu lekeden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Kuş pisliği lekesini temizlemek için ıslak mendil, ıslak bez, çamaşır deterjanı ve amonyak kullanabilirsiniz.

Kuş Pisliğini Temizleme Yöntemleri

1-)Islak Mendil ya da Islak Bez

Bu yöntem yeni oluşmuş olan kuş pisliği lekeleri için oldukça etkili ve pratik bir yöntemdir. Kuş pisliğinin oluştuğu alanlar oldukça farklı olabilir. Eğer kıyafetinizde bu leke oluşmuş ise ıslak mendil ya da ıslak bir bez kullanarak lekeyi temizleyin. Ardından yıkma talimatlarına uygun olarak yıkama işlemi uygulayın. Araba yüzeyinde kuş pisliği ile karşılaşmış iseniz lekenin oluştuğu bölgeyi ıslak mendil veya ıslak bez kullanarak silin. Bu işlem araba yüzeyinizin temizlenmesi için yeterli olacaktır. Ancak lekeli bölgeyi uygun ürünleri kullanarak yıkayabilirsiniz.

2-)Çamaşır Deterjanı

Kuş pisliği lekesini temizlemek için çamaşır deterjanı kullanmak da etkili bir sonuç verecektir. Özellikle kurumuş lekelerde kullanılan bu yöntem lekenin tamamen çıkmasını sağlayacaktır. Bu yöntemi uygulamak için bir miktar deterjanı ılık su içinde tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. Daha sonra hazırlamış olduğunuz karışımı lekenin üzerine dökerek lekenin kuruluğu ile orantılı olarak bekleyin. Ardından bol su ile yıkayın.

3-)Amonyak

Amonyak kullanarak kuş pisliği lekesini temizleme yöntemini sadece kıyafette meydana gelen lekeler için uygulayın. Amonyak yoğun kimyasal içeren bir madde olduğu için araba boyasına zarar verecektir. Bu yöntemi uygulamak için bir miktar suyun içine bir miktar amonyak ekleyin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu karışım ile lekeli bölgeyi dikkatlice silerek kurumuş olan lekeyi yumuşatın. Henüz kurumamış olan leke ise kolaylıkla temizlenecektir. Amonyaklı su ile silme işlemi tamamlandıktan sonra talimatlarına uygun olarak yıkayın ve kurutun.

NOT: Kuş pisliği güneşe maruz kalması sonucunda kolaylıkla kurur ve kalıcı leke oluşumuna neden olabilir. Araç üzerinde bulunması durumunda aracın boyasının zarar görmesine de neden olabilir. Bu nedenle kuş pisliği lekesinin kısa sürede fark edilmesi oldukça faydalı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ