Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Kavanozda yoğurt mayalamak tencereye göre biraz daha özen gerektirmektedir. Fakat bunun dışında hemen hemen hiç fark yoktur diyebiliriz. Bir de, tencereye nazaran kavanozlar daha çabuk ısıyı dışarıya verebileceğinden, biraz daha iyi bir şekilde kavanozu sarmak gerekmektedir.

Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Aşağıda yazmış olduğumuz adımları doğru bir şekilde uygulayarak kavanozda kolaylıkla yoğurt mayalayabilirsiniz! Şimdiden kolay gelsin!

  • YoÄŸurt mayalarken dikkat edilmesi gereken detay, alacağınız sütün günlük süt ve ya açık süt olması gerekmektedir. Yani mümkün olduÄŸunca katkısız olması oldukça önemlidir.
  • Bu sütü çok fazla da kaynatmayacak ÅŸekilde, bir tencere içine dökün ve kaynatın.
  • Sütün ideal mayalanma sıcaklığı 45 derecedir. Bu 45 dereceyi ise anlamak için, ev hanımlarının sıklıkla kullandığı serçe parmak testini uygulayabilirsiniz. Burada sadece serçe parmağınızı kaynatmış olan sütün içinde tutun ve 7 saniye kadar bekletebiliyorsanız, bilin ki ideal sıcaklığına ulaÅŸmıştır sütünüz.
  • Daha sonrasında ise yoÄŸurduÄŸu, temiz olduÄŸuna emin olduÄŸunuz kavanozun içerisine dökün. Bu esnada sütün ılık olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.
  • 1 litre süte 1 yemek kaşığı maya olacak ÅŸekilde ayarlamanızı yaptıktan sonra, dikkatli bir ÅŸekilde kavanozun aÅŸağısına mayayı bırakabilirsiniz.
  • Bu ÅŸekilde aÄŸzını sıkıca kapattıktan sonra, üzerine polar ya da kalın örtüler örterek soÄŸumaya bırakabilirsiniz.

NOT: Yoğurdunuzu maksimum 6 saat sonra buzdolabına koymanız gerektiğini hatırlatalım. Aksi takdirde alması gereken oda sıcaklığında fazla kaldığında bakteri biriktirmeye başlayabilir ve yoğurdunuz ekşiyebilmektedir.

Yoğurdun Bozulduğu Nasıl Anlaşılabilir?

Yoğurt sütten üretilen bir gıda olmasından dolayı, doğru bir şekilde muhafaza edilmediğinde ya da uzun bir süre oda sıcaklığına maruz bırakıldığında bozulabilmektedir. Bu durumu engellemek için öncelikle her zaman hava ile teması engellenmiş bir şekilde buzdolabında saklamak gerekmektedir.

  • YoÄŸurdu kokladığınız zaman ekÅŸimsi bir koku alıyorsanız burada yoÄŸurdunuzun bozulmaya baÅŸladığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Fakat bazı kimseler ekÅŸi yoÄŸurt sevdiklerinden dolayı bu durum da onlar için tüketilebilirdir.
  • YoÄŸurt bozulduÄŸu zaman sulanmaya baÅŸlar ve üzerinde sarımtırak lekelenmeler meydana gelir. Bu durumda da her ne kadar tüketilebilir gözükse de, biz dikkatli olmanızı öneririz.

Kapalı olan yoğurtları alırken her zaman son kullanım tarihine ve bulunduğu ortama dikkat etmek gerekmektedir. Marketlerde, soğukta muhafaza edilmesi gereken ürünlerin konulduğu dolaplar vardır. Eğer alacağınız yoğurt bu dolapların içinde değil de, oda sıcaklığında bekletiliyorsa kesinlikle tercih etmemenizi öneririz. Aynı şekilde bulunduğu ortam kirli ya da ambalajında yırtılma varsa yine satın almamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Bozuk yoğurt tüketmek sağlığı ciddi bir şekilde bozmamaktadır. Ama aşırı bozulma meydana gelmişse midenizi rahatsız edebileceğinden tüketmemenizi öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ