Kavun Nasıl Saklanır?

Kavun Nasıl Saklanır?

Kavun yaz aylarında rahatlıkla tüketilen meyvelerin başında gelmektedir. Lezzet açısından ve besin değeri açısından oldukça zengin olan kavun aynı zamanda serinletici bir etki de sunar. Kavun lezzetini sevenler için yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olarak yerini almış durumdadır. Besin değerleri açısından da zengin olan kavunu saklamak için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır.

Bunun için öncelikle ne kadar süreliğine saklamak istediğinize karar vermelisiniz. Kavun saklarken kullanılabilecek yöntemler saklanma sürelerine göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle saklanma sürelerine göre yöntem tercih edilmelidir.

Kavun Saklama Yöntemleri

1-)Birkaç Gün Saklamak

Kavunu birkaç gün içinde tüketmeyi düşünüyorsanız buzdolabında saklamanız en doğru yöntem olacaktır. Bunun için öncelikle kavununuzun yemek istediğiniz kadar kısmını keserek dilimleyin. Hazırladığınız bu dilimleri cam bir kabın içine koyun. Seçmiş olduğunuz bu cam kabın sıkı bir kapağı olmasına özen gösterin. Çünkü kavun hava almaya başladığı andan itibaren açık kaldığı süreye oranla bozulmaya başlayacaktır.

Bu nedenle ağzı sıkı cam bir kabın içinde birkaç gün içinde tüketeceğiniz kavunu saklayabilirsiniz. Kavunun geri kalan kısmını da mutlaka streç filme sararak ya da temiz bir poşete koyup içindeki tüm havayı çıkararak sıkıca bağlayarak buzdolabına koyun.

2-)Bir Hafta Saklamak

Almış olduğunuz kavunu birkaç gün içinde tüketmeyi düşünmüyorsanız bu yöntemi uygulamanız gerekmektedir. Bunun için yaşadığınız yerin hava durumu etkili olacaktır. Çünkü kavun meyvesi çok sıcağı sevmediği gibi çok soğuk ortamları da sevmez. Her iki durumda sıcak yaz aylarında serinlemek için ideal bir tercih olan kavun zarar görecektir.

Bu nedenle oda sıcaklığı şartlarını sağlayacak bir yerde kavunu 1 hafta 10 gün kadar saklayabilirsiniz. Ancak 25˚C şartlarına yakın olmasının yanı sıra güneş görmeyen serin ve kuru bir ortam olmasına da dikkat etmelisiniz. Bu şekilde kavununuzu 1 hafta rahatlıkla bekletebilirsiniz.

3-)Altı Aya Kadar Saklamak

Kavunları 6 aya kadar saklamakta evlerde rahatlıkla uygulanabilecek yöntemlerden biridir. Bu yöntem genellikle kavun severlerin tercih edeceği bir yöntemdir. Bu yöntem ile kış aylarında bile lezzetinden ve besin değerlerinden hiçbir şey kaybetmeden kavun tüketmek mümkündür.

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle iyice yıkadığınız kavunu istediğiniz genişliklerde yukarıdan aşağıya doğru kesin. Daha sonra çekirdek kısımlarını çıkarın ve ardından da kavunu kabuk kısımlarından ayırın.

Bu şekilde yemeye hazır hale gelen kavunlarınızı istediğiniz büyüklüklerde dilimlere bölün. Hazırlamış olduğunuz dilimleri yağlı kağıt üzerine sererek buzlukta dondurun. Dondurmuş olduğunuz kavunları yırtık olmadığından emin olduğunuz poşetlere yerleştirin. Bunlar buzdolabı poşeti olabileceği gibi temiz olduğundan emin olduğunuz herhangi bir poşette olabilir. Poşetleri hazırlarken porsiyonlar şeklinde hazırlamaya dikkat edin. Daha sonra üzerlerine tarih yazarak buzlukta sıkıştırmadan saklayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ