Sararmış Converse Nasıl Beyazlatılır?

Sararmış Converse Nasıl Beyazlatılır?

Converse ayakkabılar, hemen hemen her yaş grubundan kadın erkek ayırmaksızın herkesin sevdiği ve rahatlığı açısından sık sık tercih ettiği bir ayakkabı modelidir. Renk yelpazesi çok geniş olan converse ayakkabıların tek kötü avantajı açık renkli olanların kullanıma bağlı sararmasıdır. Peki sararmış converse nasıl beyazlatılır?

Sararmış converse temizlenmesinde yapılması gerekenler gibi yapılmaması gerekenler de bulunmaktadır. Halk arasında en yaygın olanı çamaşır makinesinde yıkamaktır. Çamaşır makinesinde yıkandığında belki çok daha kolay beyazlaşır ancak ayakkabının ömrü yarı yarıya azalmaktadır.

Sararmış converse ayakkabıları temizlemek için;

1-)Bağcıklarını Çıkarın

Bağcıkları ılık su içerisine koyun. Bu su içerisine bir miktar sabun tozu koyun ve köpürtün. Bu su içerisinde bağcıkları bekletin ve kirlerin yumuşamasını sağlayın. Ardından bağcıkları çitileyerek yıkayın.

2-)Sabunlu Su ile Silin

Converse ayakkabılar kumaştan yapılan ayakkabılardır. Bu sebeple kumaş üzerindeki lekeleri çıkarıyormuş gibi düşünmek kolaylık sağlamaktadır.

Sabunlu bez ile bütün ayakkabıyı silin. Gerekirse bu işlemi birden fazla tekrarlayabilirsiniz. Bu işlemin ardından duru su ile ayakkabıyı silmeyi unutmayın.

3-)Karbonat Kullanın

Karbonat lekelerin çıkarılmasında çok sık kullanılan bir maddedir. Burada converse üzerindeki lekelerin olduğu yerlere bir miktar karbonat dökünüz ve eliniz ile ovalayın. Bu işlemi çok daha derine işlemiş lekeleri çıkarmak için kullanırken bir fırçadan yardım alabilirsiniz.

Karbonat ile ovduğunuz bölgeyi ılık suda ıslattığınız bez ile siliniz. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

NOT: Beyaz converse ayakkabıda oluşan ve çıkması güç olan lekelerde bağcıkları çıkartıp yukarıdaki aşamayı izledikten sonra, ayakkabıyı bir leğen içerisine koyunuz ve içerisine ılık su koyunuz. Ilık suyun üzerine birkaç damla ağartıcı kimyasal ekleyiniz. Bu aşama ayakkabınızın bir miktar zarar görmesine sebep olabilir ancak çıkması en güç lekelerin bile çıkmasını sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ