Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Gündelik hayatta bir çok alanda kullanılabilen keçeli kalemlerin mürekkebinde renklendirici pigmentler bulunur. Bu renklendirici pigmentlerin, keçeli kalemin yazıldığı veya temas ettiği yerden çıkması oldukça zordur. Gerek öğrenciler için çalışma, boyama kalemi niyetine; gerekse yetişkinler için koli veya not kalemi niyetine tercih edilebilmektedir. Günlük hayatta fazlaca kullanılan keçeli kalemin lekesinin çıkması da, dolma ve tükenmez kalemlerde olduğu kadar zorludur.

Keçeli kalemin içeriğindeki mürekkepte silinmeye oldukça dayanıklı renkli pigmentler bulunur. Silinmeye bu denli dayalı keçeli kalem, bu sebepten çocukların boyama kitaplarını boyarken de sıkça tercih edilmektedir.

Keçeli Kalem Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?

Halıdaki, kumaştaki veya koltuktaki keçeli kalem lekesinden kurtulmanın bir çok yöntemi vardır. Her ne kadar keçeli kalem lekesi güçlü olsa da, evde basitçe uygulayabileceğiniz yöntemler sayesinde lekelerin gücünü yenebilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Parlatıcısı

Keçeli kalem lekesinden kurtulma konusunda bulaşık makinesi parlatıcısı oldukça etkilidir. Parlatıcıyı, lekenin olduğu bölgeye iyice sürün ve bir süre bekleyin. Ardından parlatıcıyı döktüğünüz maddeyi(halı, kumaş, giysi vs..), ılık su ile iyice yıkayın.

Saç Spreyi

Saç Spreyi

Keçeli kalem lekesinden kurtulmanın etkili yollarından bir diğeri ise; saç spreyidir. Hazır ettiğiniz saç spreyini lekeli alana doğru sıkın. Ardından 5-10 dakika bekleyin. Son olarak ise temiz bir bez yardımıyla saç spreyi sıktığınız alanı ovalayın, sürtün ve ılık su ile temizleyin.

Halıdan Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Öncelikle keçeli kalem lekesi bulunan halıdaki fazla mürekkebi bez veya sünger yardımıyla aldırarak işe başlayın.

1)Mürekkebi Aldırın

Mürekkebi Aldırın

Kimi zaman kalemlerden akan fazla mürekkep, halı ile temas edip halıda leke oluşumuna neden olabilmektedir. Lekeyi temizlemeye başlamadan önce ilk olarak, halıdaki fazla mürekkebi bez veya sünger yardımıyla aldırın. Emilmesini sağlayın. Halıda emilecek mürekkep kaldığından emin olduktan sonra 2. aşamaya geçebilirsiniz.

2)Halı Şampuanı

halı şampuanı

Halıların temizlenmesinde fazlaca tercih edilen halı şampuanı, mürekkebin giderilmesinde oldukça etkilidir. Halıyı mürekkep yoğunluğundan arındırdıktan sonra halı şampuanıyla yıkayın. Ne denli etkili yöntem olduğunu, halıyı yıkadıktan sonra lekeler ortadan kalktığında farkedeceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ