Barbunya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Barbunya Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Barbunya yaz aylarının sonunda sonbahar aylarının başlarında hasat edilen oldukça faydalı bir sebze türüdür. İnsan sağlığı açısından da birçok faydasının bulunduğu barbunya herkes tarafından büyük bir ilgi ile tüketilen bir besin olmasa da yine de birçok kişi barbunyayı çok sevmektedir. Çocukların aradığı bir yemek olmadığı için çocuklu evlerde tüketimi biraz daha zor olmaktadır. Ancak sağlık açısından faydaları göz önünde tutulduğu zaman tüketilmesi gereken bir besindir. Özellikle de mevsiminde toplanmış olan barbunyalar mutlaka tüketilmelidir.

Barbunya saklama koşulları anlamında da kolaylık sağlayan bir besindir. Bu nedenle barbunyaları derin dondurucularda saklamak mümkündür. Üstelik barbunyayı derin dondurucuda saklamak taze bir şekilde yıl boyunca muhafaza edebilme şansını da sunmaktadır. İnsan sağlığını birçok açıdan koruyan ve besleyen bir sebze olan barbunyayı derin dondurucuda saklamak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Dondurucuda Barbunya Nasıl Saklanır?

1-)Doğrudan Saklama Yöntemi

Doğrudan saklama yöntemi pratik yöntemdir. Üstelik doğrudan saklama yöntemi barbunyayı dondurucudan çıkardıktan sonra da yemek çeşitliliği açısından da daha zenginlik sunmaktadır. Doğrudan saklama yöntemini kullanmak için gereken tek malzeme buzdolabı poşetidir.

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle barbunyaları ayıklayarak tane tane hale gelmesini sağlayın. Ardından ayıklamış olduğunuz barbunyaları porsiyonlar şeklinde ayırın. Hazırlamış olduğunuz porsiyonluk barbunyaları buzdolabı poşetine yerleştirerek poşetin içindeki tüm havayı çıkarın ve poşeti sıkıca bağlayın. Hazırladığınız poşetleri yıl boyunca derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Poşetleri çıkardığınızda çözünmesini beklemeden doğrudan haşlayın.

2-)Şoklayarak Saklama Yöntemi

Şoklama yöntemi barbunyaları derin dondurucuda saklamak için uygulanabilecek bir diğer yöntemdir. Bunun için öncelikle barbunyaları ayıklayın. Daha sonra iyice yıkayarak haşlayın. Haşlama işleminin ardından soğuk su ve buzun bulunduğu bir kabın içine barbunyaları alarak şoklanmasını sağlayın. Bu şekilde 5 dakika boyunca bekletmiş olduğunuz barbunyaları porsiyonlara ayırın.

Porsiyonlara ayırma işlemini yaparken barbunyaları kullanacağınız yerlere göre göre artmayacak şekilde yapmaya özen gösterin. Hazırlamış olduğunuz her porsiyonu farklı bir buzdolabı poşetine yerleştirin. Bu poşetlerin içinde bulunan havayı tamamen çıkardığınızdan emin olun ve ardından poşetlerin ağızlarını sıkıca bağlayın. Poşetlerin içinde bulunan havayı çıkarmak için pipetten yararlanabilirsiniz.

NOT: Doğrudan saklama yöntemini uygularken barbunyaların kuru olması oldukça önemlidir. Bu yöntemde barbunyaların yıkanması önerilmese de isteğe bağlı olarak barbunyaların yıkanması söz konusu olabilir. Ancak barbunyalar yıkandıktan sonra mutlaka suları süzülmeli ve kurulanmalıdır. Bu şekilde tamamen kuruduğundan emin olduğunuz barbunyalar için doğrudan saklama yöntemi işlemlerine devam edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ