Çelik Tepsi Nasıl Parlatılır?

Çelik Tepsi Nasıl Parlatılır?

Uzun kullanım süresi, sağlıklı olması ve kullanım sonucu bozulma durumlarında geri dönüşü olabilen çelik, sıklıkla mutfak eşyalarının üretiminde kullanılmaktadır.

Çatal, kaşık, çaydanlık, lavabo, tencere, tava, tepsi ve benzeri birçok mutfak eşyası çelikten yapılmaktadır. Zamanla kullanıldıkça lekelenen bu ürünlerin kirlenmesindeki sebep, çeliğin içinde bulunan çeliğin oksitlenmesini engelleyici krom maddesinin yüzeyine kullanım sonucu yapışan kirlerin aşınmasıdır. Çelikten yapılan eşyalarınız için genel olarak bakılacak olursa;

  • KirlendiÄŸinde hemen su ile temizleyip, kuru bir bez ile kurutunuz.
  • Yüzeyde bir lekelenme olduÄŸunda leke kurumadan hemen siliniz.
  • Mümkün olduÄŸunca eÅŸyalarınızı kuru tutunuz.

Çelik Tepsi Nasıl Parlatılır?

1-)Cam Silme Suyuyla Temizleme

Su lekeleri ve basit lekeler tutan çelik eşyalarınızı temizlerken mikrofiber özellikteki bir beze cam silme suyu sıkarak lekeli bölgeleri ovalayınız. Sonrasında temiz su ile durulayıp, kuru bir bez yardımı ile kurulayınız.

2-)Ilık Sirkeli Su ile Temizleme

Doğal ve ekonomik bir yöntem olan sirke kullanarak temizle yönteminde ılık su ve sirke ile hazırlayacağınız karışımda çelik tepsinizi biraz beklettikten sonra temiz su ile durulayınız. Yün içerikli bir bez yardımı ile çizik ve lekeleri ovduktan sonra temiz su ile durulayıp, kurulayınız.

3-)Limon Kabukları ile Temizleme Yöntemi

Sağlık açısından pek çok yerde karşımıza çıkan limon, mutfak temizliğinde de sıkça kullanılan bir temizlik maddesidir. Leke ve çiziklerle dolu çelik tepsinizi limon kabukları ile ovduktan sonra pamuk ya da yün içerikli temiz bir bez ile ovalayınız. Sonrasında temiz su ile yıkayıp, kurulayınız.

4-)Bulaşık Makinesinde Temizleme

Hem çelik eşyalarınız hem de tüm mutfak gereçlerinizin temizlenip parlayacağı bu yöntemde bulaşık makinesinin deterjan bölümüne 1 çorba kaşığı kadar elma sirkesi ekleyiniz ve yıkayınız. Ek olarak bulaşık makinesine ayda bir kereliğine eklenen çamaşır suyu ile çelik eşyalarınızın matlaşmasını engelleyebilirsiniz.

5-)Amonyak İçerikli Ürünlerle Temizlik

Amonyak bazlı krem mutfak temizleyicileri ile kirlenen çelik tepsinizi temizleyebilirsiniz bulaşık süngerinin fiberli tarafına bir miktar krem temizleyici sıktıktan sonra tepsinizi ovunuz ve ılık su yıkadıktan sonra kurulayınız.

6-)Kalaylatma ile Temizleme

Evinizde yapamayacak olduğunuz bu yöntemde bir kalaylama ustasından yardım almanız gerekmektedir. Bulunduğunuz yerde çelik eşya satan züccaciyelerde ya da kalaylama işlemi yapan birine çelik tepsinizi çok kısa sürede kalaylatarak, parlattırabilirsiniz.

İpuçları

Marketten aldığınız her ürün çelik eşyalarınızı temizlemek için uygun olmayabilir. Ürününüzün daha çok zarar görmesini engellemek için kullanımdan önce küçük bir bölümde test ettikten sonra kullanınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ