Keçiboynuzu Özü Bebeklerde İştah Açar mı?

Keçiboynuzu Özü Bebeklerde İştah Açar mı?

Keçiboynuzu özü, dışarıdan da gıda ile beslenmeye başlayan bebekler için iştah açıcı özelliği bulunmaktadır. Bebekler için ilk 6-7 ay anne sütü ile beslenmesi oldukça önemlidir. Eğer ek gıda almaya hazır hissettiğini düşünüyorsanız, bu zaman sonrasında ufak ufak ağır olmayacak gıdalar verebilirsiniz.

Keçiboynuzu Özü Bebeklerde İştah Açar mı?

Keçiboynuzu özü ya da pekmezi, kişilerin metabolizmasına göre iştah açıcı olabileceği gibi doyurucu özelliği de bulunmaktadır. Fakat bebekler için kullanıldığında çoğu zaman iştah açıcıdır.

Keçiboynuzu özü, keçiboynuzu pekmezi ile kıyaslandığında daha akışkan ve sıvı bir haldedir. Tüketimi ve sindirimi daha kolaydır ve içerisinde insan vücudu sağlığına katkı sağlayacak birçok madde bulunmaktadır. Bu değerler vücudun sağlıklı bir şekilde gelişmesine oldukça katkı sağlamaktadırlar.

Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerekmektedir. 6 aydan sonra eğer bebek de hazır ise ek gıdalara geçilir. Ek gıdalar arasında bebeğin kesinlikle almaması gereken gıdalar olduğu gibi, gelişimine katkı sağlaması açısından alınması gereken gıdalarda vardır. Bu katkıyı sağlayabilecek gıdalardan biri de keçiboynuzu özüdür. Bu gıda, tamamen doğal olduğu gibi özellikle iştahı kapalı bebeklerde iştah açıcı özelliği bulunur ve aynı zamanda bebeğin kemik, diş gibi önemli yapılarının da sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlar.

Keçiboynuzu Özünün Faydaları Nelerdir?

1-)Sağlıklı Bir Vücut Gelişimi İçin Önemlidir

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi özellikle büyüme çağındaki çocuklarda keçiboynuzu özü tüketmek, gelişim sürecinin daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlar. Özellikle kemiklerin güçlü bir şekilde büyümesine büyük oranda katkı sağlamaktadır.

2-)Vücudun Direncini Arttırır

Yetişkinler ve çocuklar için, özellikle metabolizması ve direnci düşük olan vücutlarda keçiboynuzu özü tüketmek, vücudun direncinin düşük olmasından kaynaklanan sık hastalanma gibi problemleri tamamen ortadan kaldırmaktadır. Dışarıdaki bakterilerin vücuda girmesini önler.

3-)Sindirim Sistemini Düzenler

Keçiboynuzu özünün en bilinen özelliklerinden biri de sindirim sistemi düzenlemesidir. Yine sindirim sistemine bağlı olarak gelişen, hazımsızlık, ishal, kabızlık gibi problemlerin ortadan kalkmasını sağlayarak, sindirim sistemini normal seyrinde çalışmasını sağlar.

4-)Hücrelerin Yenilenmesini Sağlar

Keçiboynuzu özünü küçük yaşlardan itibaren tüketmeye başlanıldığında hücrelerin sağlıklı bir şekilde işlevini gerçekleştirmesini sağlamaktadır. Daha ileriki yaşlarda ise, yenilenmesi duran hücrelerin yenilenmesini ve canlanmasını sağlar. Yani bu durum kişilerin daha zinde bir görünüme sahip olmasına neden olur.

5-)Kansızlığa İyi Gelir

Keçiboynuzunun bilinen belki de en eski özelliklerinden biri de kansızlığa iyi gelmesidir. Kansızlık demir eksikliğinden meydana geldiği için, keçiboynuzu pekmezi ise bu eksikliği büyük oranda giderir. Böylece çabuk hastalanma riskini de tamamen ortadan kaldırmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ