Ter Kokusu Nasıl Önlenir?

Ter Kokusu Nasıl Önlenir?

Yaz aylarının gelmesi ve sıcakların bunaltıcı bir şekilde artması ile insanın doğası ve dengesini sağlayan bir tepki olan terleme başlı başına bir problem haline gelmektedir. Terleme insanın su ve sıcaklık dengesini sağlaması açısından mutlaka olması gereken bir durumdur. Bu sebeple terlemeyi önleyici ilaçların sürekli olarak kullanılması son derece yanlış ve sağlığa zararlı bir durumdur.

Ter kokusu oluşumunun en temel nedenlerinden bir tanesi terin vücudun deri yüzeyinde bulunan bakteriler tarafından parçalanması ve ortaya kötü kokulu yan ürünlerin çıkmasıdır. Bu parçalanma reaksiyonunun önlenmesi kötü kokunun da önlenmesini sağlamaktadır.

Ter kokusunun oluşumunu ve oluşan ter kokusunun hızla giderilmesini sağlamak için uygulayabileceğiniz pratik yöntemler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Ancak burada kişisel temizliğe dikkat edilmesi gerektiği özellikle yaz aylarında her gün banyo yapılması gerektiği asla unutulmamalıdır.

Ter Kokusunu Önleme Yöntemleri

1-)Tuz Kullanın

Tuz ve su ile yaptığınız karışımlar ile vücudunuzda ter kokusu oluşumunu önleyebilirsiniz. Bu işlem için ılık su içerisine 2 tatlı kaşığı tuz koyunuz ve iyice karıştırınız. Tuz karışımın içerisinde eridikten sonra yumuşak bir bez yardımı ile terleyen ve kötü kokan yerlerinizi bu şekilde silebilirsiniz. Bu işlemi her gün ve özellikle sabahları yapmanız gün içerisinde terleyen bölgelerinizde ter kokusu oluşumunu önlemektedir.

2-)Tarçın Kullanın

Sağlıklı beslenme tariflerinde sıklıkla yer bulan tarçın aynı zamanda terlemenizi ve kötü ter kokusu oluşumunu da önlemektedir. Bu işlem için haftada bir banyo yaparken küvetinizi ılık su ile doldurunuz ve içerisine bir tatlı kaşığı tarçın koyunuz. Bu işlemi düzenli olarak tekrar etmeniz durumunda etkili bir çözüm alacağınızdan eminiz.

3-)Pudra Kullanın

Gün içerisinde koltuk altlarınızın terlemesini ya da ter sonrası koku oluşumunu önlemek amacı ile sık sık pudra kullanınız. Pudra kullanımı bazı kişiler için etkili olmasına rağmen pratik gelmeyebilir böyle bir durumda piyasada bulunan pudralı koltukaltı rollonlarından ya da deodorantlarından yararlanabilirsiniz.

Ancak güne başlarken terleyen ve kokuya sebep olan bölgelerinizi pudralamanız gün içerisinde ter problemi yaşamanızı ve koku oluşumunu ciddi ölçülerde engellemektedir.

4-)Dermokozmetik Ürün Kullanın

Piyasada birçok kaliteli ve farklı markalara ait bu tarz sorunları önlemek için dermokozmetik ürün ve preparatlar bulunmaktadır. Siz de en yakın sağlık danışmanınız olan eczacınıza danışarak bu ürünlerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Ancak bu ürünleri kullanmanıza rağmen de terleme kaçınılmaz bir şekilde olacaktır ve olmalıdır da bu sebeple sık sık banyo yapmayı kesinlikle ihmal etmeyiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ