Viskin Kumaş Terletir mi?

Viskin Kumaş Terletir mi?

Viskin kumaş bilinen adı ile viskon, kayın ağacından üretilen bir sıvı ile elde edilir ve bilinen en eski elyaf türüdür. Yapı itibariyle pamuğa yakındır. Bu kumaş hafif bir kumaş olduğu için de kolay kolay terletmemektedir.

Viskin Kumaş Terletir Mi?

Viskin kumaş naylon gibi olmadığı için kolay kolay terletecek bir kumaş olmadığını söylemiştik. Pamuğumsu bir yapıda olsa da, yapılır aşamasında maalesef belirli kimyasallara maruz kalmıştır bu yüzden doğal bir kumaş olduğunu söylememiz yanlış olur. Bu kumaş türünün yapısından da bahsetmemiz gerekirse;

  • Nefes alabilen bir kumaş olduğundan dolayı terletmeyecektir ve derinizin havasız kalmasını önleyecektir.
  • Güçlü bir dokusu vardır. Kolay kolay yırtılabilecek bir kumaş türü değildir.
  • Koku yapmaz.
  • Yumuşak bir dokusu vardır.
  • Diğer kumaş türlerine göre daha ucuz bir kumaştır.
  • Yüksek emiciliğe sahiptir.
  • Rengi diğer kumaş türleri gibi çabuk solmaz.

Viskin kumaş yapı gereği sağlam olsa da, dikkat edilmeden yıkandığında bu kumaşa kolaylıkla zarar verebilirsiniz. Bu yüzden yıkarken mümkün olduğunca hassas ayarda yıkamanızı öneririz.

Viskin Kumaş İle İlgili Merak Edilenler

Viskin kumaş aslında günlük hayatta çok sık rast geldiğimiz fakat türünü bilmediğimiz ya da karıştırdığımız bir kumaştır. Biz de siz sormadan kumaş hakkındaki tüm merak edilenleri sizin için sıraladık.

1. Viskin Kumaş Hangi Mevsimde Giyilir?

Viskin kumaş hava alan bir kumaştır. İnce dokusundan dolayı genellikle yaz aylarında tercih edilir. Fakat isteğe göre kışın kazaklarınızın altına da giyebilirsiniz.

2. Viskin Kumaş Esniyor mu?

Bu kumaş türü birçok kumaşa göre daha esnektir. Likralı kumaş kadar olmasa da, viskin kumaş da yine 3 cm’e kadar esneyebilmektedir.

3. Viskin Kumaş Kullanım Alanları Nelerdir?

Viskin kumaş birçok yerde kullanabileceğiniz bir kumaştır. Pantolon, etek, tişört, koltuk döşeme, dekorasyon, iç çamaşırı gibi alanlarda kullanımı tercih edilmektedir. Viskin kumaş pamuğa yakın bir kumaş olduğu ve doğallığa yakın olduğundan, ciltte alerjik reaksiyonlara sebep olmamaktadır. Fakat yine de böyle bir durumla karşılaştığınızda ilk olarak en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerektiğini konusu açılmışken hatırlatalım. 🙂

Viskin Kumaş Nasıl Yıkanır? Nasıl Kurutulur?

Viskin kumaş aslında üzerinde leke tutmamaktadır. Şöyle söyleyelim, diğer kumaşlar gibi lekeler kumaş üzerinde çabuk dağılmadığından silindiğinde daha kısa sürede çıkacaktır. Hassas yapıda bir kumaş olduğundan dolayı yıkarken hassas ayar kullanmanız yeterli olacaktır. Üretimden kaynaklanan bazı durumlarda, yıkama sonrası viskin kumaşın küçüldüğü ya da içeriğindeki liflerin zarar gördüğü gözlemlenmiştir. Hiç riske atmamak adına hassas yıkama kullanmanız en doğrusu olacaktır.

Viskin kumaşı kuruturken de mümkün olduğunca makine kullanmamanızı öneririz. Çok fazla güneş almayan bir yerde asarak kurutmanız, kumaşın sağlıklı bir şekilde kurumasını sağlayacaktır. Aynı şekilde çoğu zaman ütüye ihtiyaç duyan bir kumaş değildir fakat yine üretime bağlı olarak kırışabilecek bir yapıda da üretilebilir. Böyle bir durumda da ütüleme işlemini her zamanki gibi gerçekleştirebilirsiniz.

NOT: Viskin kumaş her ne kadar sağlam olsa da, üretim hatalarından dolayı bahsettiğimiz kadar sağlam olmadığı durumlar meydana gelebiliyor. Bunu zaten giydiğinizde veya kullandığınızda rahatlıkla fark edebilirsiniz. Böyle durumlarda yıkama, kurutma ve eğer istiyorsa ütüleme aşamasında da normalde daha fazla dikkatli olmanızı öneriyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ