Kek Yaparken Üzümlerin Dibe Çökmemesi İçin Ne Yapılır?

Kek Yaparken Üzümlerin Dibe Çökmemesi İçin Ne Yapılır?

Üzümlü kek yaparken en sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi nedir diye sorsak, hiç kuşkusuz üzümlerin dibe çökmesi cevabını alırız. Çünkü bu problem hemen hemen herkesin neredeyse bir kez uğraşmak zorunda kaldığı bir problem. Bizim bu konuyla alakalı denenmiş birkaç fikrimiz var ve bu fikirleri sizin ile paylaşmak istedik. Buyurun yazımıza 🙂

Kek Yaparken Üzümlerin Dibe Çökmemesi İçin Ne Yapılır?

Bu çok büyük bir problem gibi duran konu aslında küçük iki püf nokta ile kolaylıkla aşılabilmektedir. Biz lafı çok uzatmadan hemen yapmanız gerekenleri sıralayalım;

  • Üzümleri unlayın. Evet. Hazırladığınız hamurun içerisine üzümleri koymadan önce unlayın ve bu işlemi bitirdikten sonra üzümleri hamurun içine karıştırın. Yalnız burada hamuru çırpmamak oldukça önemlidir. Eğer çırpmanız gereken bir durum var ise tahta kaşık yardımıyla nazikçe hamuru karıştırabilirsiniz.
  • Burada da yine üzümleri isterseniz unlayarak isterseniz, unlamadan kek kalıbına yerleştirebilirsiniz. Bu aşamada öncelikle çırpıp kek kalıbınıza yerleştirdiğiniz hamuru fırına vermeden evvel üzümleri unlayarak istediğiniz bölgeye yerleştirin. Daha sonrasında fırına verdiğinizde herhangi bir dibe çökme sorunu olmadan, üzümlü kekinizi afiyetle yiyebilirsiniz. 🙂

Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kek için kullandığınız malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında beklemiş olması önemlidir. Süt, tereyağı, yumurta gibi malzemeleri kek yapmaya başlamadan bir yarım saat, 40 dakika öncesinde buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında bekletin. Böylelikle bu malzemeler daha iyi karışacaktır.
  • Kekin önemli bir detayı da şeker ve yumurtanın çırpılmasıdır. Bu iki ürünü çırparken kesinlikle birbirlerine tam anlamıyla karıştığından emin olduktan sonra çırpmayı bırakmanızı öneriyoruz.
  • Un kullanmadan evvel daima elemeyi ihmal etmemelisiniz. Böylece sonrasında meydana gelebilecek problemleri de öncesinde engellemiş olursunuz.
  • Fırın muhakkak önceden ısıtılmalıdır. Aksi takdirde kekin her yeri aynı miktarda pişmeyebilir.
  • Kekin olmazsa olmazlarından kabartma tozunu diğer malzemeler ile karıştırırken aşırı çırpmamaya dikkat etmelisiniz. Aşrı çırpma sonucu kabartma tozunun etkisinin azalması durumunda direkt olarak kekinizin kabarmasına da etki edecektir.

Kek Nasıl Muhafaza Edilir?

Keki ilk başta, yani piştikten hemen sonra fırından çıkarmamanızı öneriyoruz. Bunun yerine fırının kapağını bir müddet açık bırakarak kekin hem içerideki doğal ısıyı kaybetmeden ağır bir şekilde soğumasını sağlamış hem de yumuşamasını önlemiş olursunuz.

Keki saklarken ise dikkat edilecek bir altın kural vardır; kesinlikle hava almasını engellemiş olmak gerekmektedir. Eğer sürekli hava ile temas ediyorsa bayatlaması da bir o kadar hızlı ilerleyecektir. Kek için üretilen saklama kapları aslında kekin muhafaza edilmesi açısından en ideal ürünlerdir. Bunların yanında cam kaplar içerisine koyarak alüminyum folyo ile de üzerini kapatabilirsiniz. Yine keki saklarken buzdolabı değil her zaman oda sıcaklığı tercih etmeniz gerekmektedir. Buzdolabında saklamış keklerin yapıları da farklılaşarak sertleşebilmektedir ve bu direkt olarak kekin tadını da etkileyebilen bir durumdur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ