Kekin İçi Neden Hamur Kalır?

Kekin İçi Neden Hamur Kalır?

Kekin içinin tam pişmemesinin en büyük nedeni, yapılırken kıvamının ayarlanamamış olması ya da fırının ısısının düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Bu yazımızda sizlere hem kekin püf noktalarından hem de içinin tam pişmesi için yardımcı olacak bazı detaylardan bahsettik. Aşağıdaki yazımızı okuyabilir ve bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kekin İçi Neden Hamur Kalır?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, genellikle kek hamurunun olması gereken kıvama erişmeden pişirilmesinden kaynaklanmaktadır. Kek hamurunu iyi bir şekilde çırpıp malzemelerin tamamen karıştırdığından her zaman emin olmanız gerekmektedir. Yani, eğer çırpma işlemini kaşık ile yapıyorsanız enerjinizi birazcık harcamanız gerekiyor 🙂

Kekinizi çırptınız her şey tamam şimdi fırına verecekseniz diyelim. Keki fırına vermeden önce 180 derecede muhakkak fırını ısıtmış olmanız gerekmektedir. Isıtılmış fırına keki verirseniz hem pişmesi daha kısa zaman alacak hem de tam anlamıyla pişmiş olacaktır.

Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

  • Kek için kullanacağınız malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Eğer buzdolabından aldığınız gibi kullanırsanız bu malzemeleri, muhtemelen eritmekte ve karıştırmakta da zorluk yaşayacaksınız. Hem bu malzemelerin tam anlamıyla karışmaması da kek hamurunun tam manasıyla pişmemesine neden olabileceğinden mümkün olduğunca dikkat edilmesi gereken bir maddedir.
  • Kek için kullanacağınız malzemelerin tazeliği de yine lezzetli bir kek için dikkat edilmesi gereken unsurlardan biridir. Bayatlamaya başlamış malzemeler sağlığı riske atabildiği gibi, kekin tadını da büyük oranda etkilemektedir.
  • Kek için aldığınız tarifte yazan tüm malzemeleri oranlarında, özellikle ilk kez yapıyorsanız tariften şaşmamaya özen göstermelisiniz. Tekrar tekrar yapa yapa daha çabuk adapte olabileceğinizi unutmayın.
  • Kullanacağınız unu eledikten sonra kullanın. Bu da un ile alakalı bir problem yaşamanızı önceden önlemiş olacaktır.
  • Şeker ile yumurtanın iyi bir şekilde çırpılmış olması oldukça önemli. Bu iki gıdanın karıştırdığından bilhassa emin olmanızı istiyoruz.
  • Kekin belki de en önemli püf noktası, yukarıda da bahsettiğimiz gibi muhakkak fırının öncesinde ısıtılmış olmasıdır. Yine kekiniz pişerken çok sık olmasa da, 15 dakikada bir kürdan yardımıyla kekin önü arkası ve üstü olacak şekilde kontrol ederseniz, pişip pişmediğini de fırını kapatmadan önce anlamış ve ona göre müdahale etmiş olursunuz.

Kek Nasıl Saklanır?

Kek kolaylıkla saklanabilen ve çabuk bayatlamayan gıdalardan biri gibi bilinir. Fakat aslında öyle değil. Kek sürekli hava ile temas ettiği taktirde kısa süre içerisinde bayatlamaya başlar ve tadı bozulur. Bu yüzden kekinizin daima hava ile temasını kesmeli ve oda sıcaklığında bekletmelisiniz.

Kek muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise, bulunduğu ortamın kuruluğudur. Yani rutubetli ve nemli bir ortamda değil kuru ve oda sıcaklığında muhafaza etmeniz çok daha doğru olacaktır. Rutubetli bir ortamda beklemiş olan keklerinde tadında maalesef değişiklikler meydana gelebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ