Keke Karbonat Konur mu?

Keke Karbonat Konur mu?

Kekin kabarmasını sağlamak için kabartma tozu koyabileceğiniz gibi, karbonatta kullanabilirsiniz. Aslında bu iki ürünün de bileşimi aynıdır. Sadece karbonat kabartma tozuna göre daha doğal ve daha çok alanda kullanılabilir bir üründür. Karbonat kullanımı bilinen bir yöntem olmasa da, aslında yavaş yavaş hayatımıza katma vakti geldi.

Keke Karbonat Konur Mu?

Eskiden kek yapımında çoğunlukla karbonat kullanılmaktaymış. Fakat kabartma tozu yavaş yavaş karbonatın yerini aldığından, zamanla karbonat kullanımı da iyice unutulmuş vaziyette. Aslında karbonat sadece kekte değil, yemeklerde, temizlikte de sıklıkla kullanılan bir ürünken yavaş yavaş unutulmasının en büyük sebebi yerini alan diğer kimyasal ürünler.

Unutmadan ekleyelim; kekinizde ilk defa karbonat kullanacaksanız, ölçüyü kabartma tozunda olduğu kadar kullanmanız en doğru tercih olacaktır. Hazır karbonattan bahsediyorken, hemen kısaca kullanım alanlarından da bahsedelim.

Karbonat Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Karbonatın doğal temizleyici özelliği bulunmaktadır. Bu sayede bilhassa ağartıcı kimyasallar yerine mutfağınızda karbonat kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken karbonat ile suyu karıştırmak.
  • Karbonat cilt bakımında da hatta deodorant olarak da kullanılır. Burada da yapmanız gereken yine su ile karbonatı karıştırmak. Fakat bu kullanımda karbonatın macun kıvamında olması gerektiği için daha az su kullanmanız yeterli olacaktır. Bu yaptığınız karışım ile ayaklarınızı, koltuk altlarınızı ovabilir ve kokunun önüne geçebilirsiniz. Yine aynı şekilde bu karışımı yüzünüze peeling olarak da uygulayabilirsiniz. Cildinizin yumuşadığını ilk kullanımda fark edeceksiniz.
  • Evinizde ağırlıklı olarak ahşap kullanıyorsanız bu ahşaplarda zamanla meydana gelen kıymıkları yine karbonatlı su yöntemiyle temizleyebilirsiniz. Günde iki kez ılık su ve karbonat karışımını ahşap yüzeylere uygulamanız gerekmektedir.
  • Karbonat ile diş ve saç temizliğinizi de sağlayabilirsiniz. Burada öncelikle çok az sıktığınız diş macununun üzerine bir miktar karbonat döküp dişlerinizi bu şekilde fırçalamalısınız. Diş sağlığınıza herhangi bir şekilde zarar vermemektedir. Saç bakımında ise yine bir miktar karbonatı şampuanınıza karıştırarak uygulayın. Böylece saç içinde oluşan kepek ve kirlerden çok rahat bir şekilde tamamen kurtulabilirsiniz.

Karbonatın Vücudumuza Etkileri Nelerdir?

Karbonat doğal bir ürün olduğundan dolayı yukarıda da söylediğimiz gibi her alanda sıklıkla tercih edilen bir üründür. Yani en azından eskiden öyleydi. Günümüzde çok fazla çeşit olması karbonat kullanım sayısını da oldukça düşürmüştür. Ama eğer her şeyi fazla kimyasal geldiğini düşünüyorsanız, bundan sonraki kişisel ve ev bakımınızda karbonat kullanmayı tercih edebilirsiniz. Peki karbonat kullanmak bize ne gibi bir yarar sağlıyor? Hemen kısaca bu konudan da bahsedelim.

  • Öncelikle hazımsızlık problemi yaşıyorsanız her yemek sonrasında karbonat ve su karışımını içebilirsiniz. Bu hazımsızlık sorununu tamamen ortadan kaldıracaktır. Sindirim sisteminizi düzenleyerek bu tür problemler ile daha az karşılaşmanızı sağlayacaktır.
  • Karbonat sağlıklı doku ve kanın PH seviyesini etkilememektedir. Tam tersine zararlı hücrelerin çoğalmasını yavaşlatarak, sağlıklı hücrelerin işlevlerini daha iyi bir şekilde gerçekleştirmesine yardımcı olur.
  • Gripten önce sıklıkla yaşadığımız boğaz ağrısı ve öksürük gibi belirtileri de yine karbonat içerek ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Karbonat için tam bir bakteri düşmanıdır desek sanırım yanlış olmaz. 🙂 Keza idrar yollarında meydana gelen enfeksiyonları da yine karbonat kullanarak tedavi edebilirsiniz.
  • Karbonat aynı zamanda doğal kas ağrılarının azalmasına da yardımcı olmaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ