Artan Dolma İçi Nasıl Değerlendirilir?

Artan Dolma İçi Nasıl Değerlendirilir?

Artan dolma içini direkt olarak başka bir sefer kullanabilmek için saklayabileceğiniz gibi farklı alternatif yemekler yaparak da değerlendirebilirsiniz. Nasıl değerlendirebileceğinize dair biz birkaç alternatif sunmak isteriz size.

Artan Dolma İçi Nasıl Değerlendirilir?

1-)Sos Yapabilirsiniz

Sos, özellikle makarnalarda kullanabileceğiniz en kullanışlı alternatiftir diyebiliriz. Dolma için salça ile karıştırarak makarna sosu elde edebilirsiniz. Hem de nefis bir sos olacağından eminiz!

Bir diğer alternatif olarak ise hazırlamış olduğunuz bu sosun üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayarak mantı gibi tüketebilirsiniz.

2-)Çorba Yapabilirsiniz

Özellikle mercimek çorbası için kaçınılmaz bir harçtır dolma içi. Biraz soğan, mercimek ve salça ile güzel bir mercimek çorbası yapabilirsiniz.

3-)Sonra Pişirmek Üzere Dolma Yapabilirsiniz

Eğer tencerede yer kalmadığı için daha fazla dolmak yapmak istemiyorsanız, fakat malzemeniz hala varsa siz yine dolma yapmaya devam edebilirsiniz. Kalan dolmaları ise buzdolabı poşetlerine yerleştirerek daha sonrasında tekrar dolma yapmak istediğinizde dondurucudan çıkarıp direkt olarak dolma pişirebilirsiniz.

Yine aynı şekilde eğer malzemeniz hiç kalmadıysa ise dolma için buzdolabı poşetine koyun üzerine tarihi not alın ve tekrar dolma yapacağınız zaman içiniz hazır bir vaziyette dolmanızı pişirebilirsiniz.

4-)Ekşili Köfte Yemeği Yapabilirsiniz

Dolma içi fazla miktarda kaldıysa, değerlendirebileceğiniz alternatif yemeklerden biri de ekşili köftedir. Ekşili köfte hazırlayarak dilerseniz yine o gün için ya da başka bir zaman pişirmek için ekşili köfte hazırlayabilirsiniz.

5-)Direkt Olarak Tüketin

Dolma içi çok az miktarda kaldıysa, yine atmak yerine birkaç dakika pişirdikten sonra ekmek arası yaparak tüketebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri kullanabileceğiniz gibi, yaratıcılığınıza bağlı olarak sizde dolma içinizi farklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Dolma Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Baharatlarını aşırı miktarda koymamaya dikkat etmelisiniz. Fazla kaçtığında da dolmanın tadında yoğun bir şekilde baharat tadı meydana gelmektedir. Bu bazı kimseler tarafından tüketilmesi zor olabilmektedir.
  • Kullandığınız malzemelerin tazeliğinden her zaman emin olmalısınız. Çürük ya da yumuşamış sebzeler pişerken, ateşin yoğunluğundan dolayı kolay bir şekilde dağılabilmektedir. Aynı şekilde dolmanın içindeki kıymanın bozulmuş olması direkt olarak zehirlenmeye sebebiyet verebilir. Bilhassa kıymanın tazeliği oldukça önemlidir.
  • Kullandığınız sebzelerin pişirme esnasında sert kalmamasına dikkat etmelisiniz. İçi pişmiş dışı çiğ ya da tam tersi olan dolmalar kişilerin midesini rahatsız edebilmektedir.
  • Dolma içi arttığı zaman değerlendirmeniz için biz birkaç yöntem paylaştık fakat siz yine de arttırmamaya özen gösterin. Böylece bu iç ile ne yapabilirim derdi kalmayacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ