Safran Nerelerde Kullanılır?

Safran Nerelerde Kullanılır?

Safran, bir baharat olduğundan yemeklerde ve çay olarak kolaylıkla tüketebilirsiniz. Sağlık açısından faydalı fakat oldukça pahalı olan bu bitkinin zor bulunmasının sebebi ise baharat haline gelene kadar geçirmiş olduğu meşakkatli işlemlerden dolayıdır.

Safran Nerelerde Kullanılır?

Safranın kullanım alanı aslında geniştir. Fakat her evde bulunmadığından dolayı nerelerde kullanılması gerektiği genelde soru işareti olabilmektedir. Yazımızda sizlere, safranı nerelerde kullanabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatacağız.

1-)Yemeklerde Ve Salatalarda Kullanmak

Safranı baharat hali ile aldıysanız yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tadı keskindir ve ağır ya da hemen yayılabilen bir kokuya sahip değildir. Eğer baharat olarak farklı alternatifler denemek isterseniz de yine safranı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Safranı yemekler dışında kullanabileceğiniz bir diğer alan ise salatalardır. Hem görsel açıdan hem de keskin tadından dolayı salatalara farklı bir tat katmanıza sebep olacaktır. Yalnızca eğer safranı salatada denemek isterseniz, kurutmadan saklamanız daha doğru olacaktır.

2-)Çay Olarak Kullanmak

Safranı çay olarak tüketmek isterseniz de tek kişilik hazırlayacaksanız eğer, 6 kuru safran yeterli olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken ise safran diğer bitkiler gibi kaynatılmamaktadır. Çayı hazırlayacağınız miktarda öncelikle su kaynatmalısınız. Daha sonrasında ise safranı bardağa koyarak üzerine kaynatmış olduğunuz suyu dökün ve bir süre renginin değişmesini bekleyin. Böylelikle çayınız hazır olacaktır. Eğer hazırlamış olduğunuz çay fazla ağır ya da tadı keskin olursa o zaman içine şeker atarak yumuşatabilirsiniz.

Safranın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  • Safran hücrelerin yenilenmesini ve sağlıklı hücrelerin çoğalmasını sağlamaktadır.
  • Psikolojik olarak meydana gelen rahatsızlıklarda safranın etkisi gözle görülür şekilde etkilidir. Özellikle depresyon gibi rahatsızlıklarda ilaç tedavisi yerine safran ile doğal bir şekilde tedavi uygulanabilmektedir.
  • Doğal bir sindirim sistemi düzenleyicisidir. Özellikle kabızlık problemlerinde etkili bir çözümdür.
  • Yine sağlıklı hücrelerin çoğalmasına ve hücre yenilenmesine yardımcı olduğu için kanser gibi hastalıklarda da tedavici rol oynamaktadır. Kanser hücreleri, vücutta yayılmaması gereken hücreler olduğu için bu hücrelerin iyileşmesini sağlamaktadır.
  • Safranın ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.
  • Astım ve öksürük gibi hastalıklarda kişinin daha rahat nefes almasını ve rahatlamasını sağlamaktadır.
  • Safranın etkilerinden bir diğeri de içinde bulunan afrodizyaktır.
  • Safranın çay olarak tüketilmesinde cilde ve saça oldukça faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Cildin daha canlı gözükmesine sebep olduğu gibi saçların da sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamaktadır.
  • Regl döneminde meydana gelen ağrıları azalttığı bilinmektedir. Fakat hamilelikte tercih edilmemektedir. Bunun en büyük sebebi ise düşüğe sebep olabilmesidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ