Kerevizin Kokusu Nasıl Giderilir?

Kerevizin Kokusu Nasıl Giderilir?

Kereviz maydanozgiller ailesine ait olan 2 yıllık bir bitki türüdür. Bu bitkinin ana vatanı batı avrupa ve kuzey avrupa taraflarıdır. Batı ve kuzey avrupanın ise özellikle de sahil bölgelerinin çukur ve sazlık kesimlerinde yetişmektedir. Boyu 2 metreyi bulabilen bu bitki mutfaklarda bir sebze türü olarak kullanılmaktadır.

Kereviz sağlık açısından oldukça önemli sebzelerden biridir. Bunun nedeni besin değeri açısından barındırdığı zenginliklerdir. Kereviz içerisinde birçok mineral ve vitamin içermektedir. Vitamin olarak A vitamini, C vitamini ve B6 vitamini içermektedir. Mineral olarak da kalsiyum, demir ve magnezyum içermektedir. Özellikle de A vitamini ve kalsiyum açısından oldukça zengin olan bir sebze türüdür.

İçerdiği vitamin ve mineral zenginliği nedeni ile kerevizin birçok faydası bulunmaktadır. Ancak kereviz pişme aşamasında rahatsız edici bir koku yaymaktadır. Bu nedenle de oldukça lezzetli ve faydalı bir besin olmasına karşın bazı kişiler tarafından tercih edilmemektedir. Bu kokunun oluşmasını önlemek için ise uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için de bazı malzemeler gerekmektedir. Bunları lahana turşusu, limon ve mantar tıpası olarak sıralamak mümkündür.

Kereviz Kokusu Nasıl Giderilir?

1-)Lahana Turşusu Kullanarak Koku Giderme

Lahana turşusu kereviz kokusunu gidermek için kullanılan en etkili yöntemlerden birisidir. Uygulaması oldukça pratik ve kolay olan bir yöntemdir. Kereviz zeytinyağlı ya da salçalı yemek olarak pişirildiği zaman daha çok koku yaymaktadır.

Bu nedenle de kereviz yemeği sırasında bu yöntem sıklıkla kullanılmaktadır. Lahana turşusu kullanarak kereviz kokusunu önlemek için yemeği hazırladığınızda pişirme sırasında tencerenin içine 1 avuç kadar lahana turşusu da ekleyin. Böylece pişme işlemi sırasında kerevizin yayacağı kokuyu önlemiş olursunuz.

2-)Limonlu Su Kullanarak Koku Giderme

Limonlu su karışımı kullanarak kereviz kokusunu gidermekte oldukça etkili olan bir diğer yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle kerevizleri yıkayıp doğrayarak pişirmeye hazır hale getirin. Daha sonra hazırladığınız kerevizleri kaplayacak miktarda suyun içerisine 1 limonu sıkın. Yemeğin miktarına göre limon miktarını da arttırabilirsiniz. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz limonlu su karışımının içine yıkayıp doğradığınız kerevizleri de ekleyin.

Bu şekilde 10-15 dakika kadar bekleyerek kerevizlerin bu karışımı nüfuz etmesini sağlayın. Bu sürenin ardından yemeği yaptığınızda kokunun oluşmadığını fark edeceksiniz.

3-)Mantar Tıpası Kullanarak Koku Giderme

Mantar tıpası kullanarak kereviz kokusunu önlemek mümkündür. Uygulaması oldukça basit olan bu yöntem için kerevizi haşlayarak pişirmeniz gerekmektedir. Kerevizi haşlamak için hazırlamış olduğunuz haşlama suyunun içerisine kerevizleri ekledikten sonra temiz olduğundan emin olduğunuz bir mantar tıpasını haşlama suyunun içine bırakın. Mantar tıpası ile birlikte haşlanan kerevizlerin kokusunu tıpa çekeceği için koku oluşumunu önlemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ