Evin Güzel Kokması İçin Ne Yapılmalı?

Evin Güzel Kokması İçin Ne Yapılmalı?

Evin güzel kokması hemen hemen bütün ev hanımlarının istediği bir şeydir. Kim evinin güzel kokmasını istemez ki? Ancak evlerin yeterince havalandırılamaması, temizliğin sık sık yapılamaması, mobilya kokuları, vb. durumlar evin güzel kokmasının önüne geçebilir. Peki bu durumların önüne geçmek evin güzel kokması için ne yapılmalı? Evin güzel kokması ve bu kokunun uzun süreli devam edebilmesi için yapılacak bir kaç pür nokta aşağıda verilmektedir.

1-) Evinizi Sık Sık Temizleyin

Evin güzel kokmasının evin temizliğinin belirtilerinden biridir. Temiz bir ev güzel kokar. Aksi halde ne kokular sıkarsanız sıkın eviniz kötü kokmaya devam eder. Bu sebeple evinizi her daim temizleyiniz. Kıyıda köşede kalmış bozulmuş ve kötü koku yapacak yiyecekleri ve içecekleri bekletmeden atınız.

Evin güzel kokmasını sağlayan bir diğer yöntem fayansların ve ahşap parkelerin temizlenmesi için kullanılan kokulardır. Bu kokular fayansların ve ahşapların güzel kokmasını ve bu kokunun eve yayılmasını sağlayacaktır.

2-) Evinizi sık sık havalandırın

Evin güzel kokmasını ve temiz olmasını sağlayacak bir diğer adım evin sık sık havalandırılmasıdır. Evin havalanması sonucu evin içerisindeki pis kokuda atılmış olur. Ayrıca sağlık açısından da evin havalandırılması çok ama çok önemlidir.

3-)Vileda yaparken parfüm ilave edin

Vileda yapacağınız zaman kalıcı ve hoş bir koku istiyorsanız vileda kovasının içerisine kullanmadığınız ya da kokusunu çok sevdiğiniz bir parfümden birkaç damla damlatabilirsiniz.

Parfüm yerleri silerken kullanılan kokulara göre daha kalıcıdır. Bu sebeple tercih edebilirsiniz.

Toz alırken de ıslattığınız mikrofiber bezi biraz parfüm damlattığınız su ile ıslatarak silebilirsiniz. Bu sayede evinizin daha güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

4-)Oda parfümleri kullanın

Evinizi temizlediniz ve yukarıdaki maddelerin hepsini yaptınız ve hala eviniz yeterince güzel ve kalıcı kokmuyor ise yapacağınız bir diğer yöntem ise oda parfümü kullanmak. Özellikle piyasada birçok kokuda ve birçok şekilde oda parfümü bulunmaktadır. Özellikle çubuk şeklinde parfüm kutusu içerinde bulunan şekildeki oda kokuları diğerlerine göre daha kalıcıdır ve son zamanlarda daha sık tercih edilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ