Kızarmış Patates Nasıl Isıtılır?

Kızarmış Patates Nasıl Isıtılır?

Kızarmış patates en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Hatta çocuklar için ana öğün bile olabilecek kadar çok sevilen ve tüketilen bir yiyecek. Patates kızartmasını kahvaltılarda, akşam yemeklerinde, öğle yemeklerinde ya da gün içinde herhangi bir saatte yemekten büyük bir zevk alırız.

Söz konusu patates kızartması olunca hanımların eli fazlasıyla bonkör olabiliyor ve bunun sonucu olarak da bir kısmı kalıyor. Soğuduktan sonra ise lezzeti gidiyor ve hiç kimse yemek istemiyor. Bu nedenle birçok patates kızartması çöpe gidiyor. Soğuyan patates kızartmalarını ilk piştiği andaki gibi çıtır çıtır yapmak ve aynı lezzeti kazanmasını sağlamak çok kolay. Bunun için birbirinden basit iki yöntem bulunmaktadır.

1-)Fırında Isıtmak

Birçok kişinin de bildiği gibi soğuyan patates kızartmalarını ısıtmanın en iyi yolu fırında ısıtmaktır. Bu yöntemin en etkili hale gelmesi için öncelikle fırınınızı 220 dereceye ayarlayın. Altlı üstlü ve fanlı ayarda fırınınızı çalıştırın. Fırınınız çalışmaya başladıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine soğuyan patatesleri dizin.

Birçok yerden alüminyum folyo ile tepsiyi kaplamanın daha iyi sonuçlar doğurduğunu duyabilirsiniz, okuyabilirsiniz. Ancak alüminyum folyolar ısı ile sağlık açısından zararlı hale geliyor. Üstelik fırın tepsinizi de patatesleri dizmeden önce kısa bir süre ısıtmanız alüminyum folyo ile aynı görevi görür. Patatesleri dizdikten sonra birbirine değmemesine dikkat edin çünkü birbirine değen patatesler ısınırken birbirlerine yapışır. Fırın ısındıktan sonra tepsiyi fırına koyun. 2-3 dakika sonra çıtır çıtır patatesleriniz hazır olacaktır.

2-)Ocak Üzerinde Isıtmak

Soğuyan patatesleri ocak üzerinde de etkili bir şekilde ısıtabilirsiniz. Bu yöntemi uygularken demir döküm tavalar, ızgaralar daha iyi sonuç verir. Ancak teflon veya seramik ya da çelik, herhangi bir tava da size yardımcı olacaktır. Eğer demir döküm tava kullanacaksanız öncelikle tavanın iyice ısınmasına özen gösterin. Bu yöntemde kullandığınız tavaya bir çorba kaşığı gibi az miktarda ayçiçek yağı koyun. Yağ miktarı patateslerin miktarına göre ayarlanmalı. Buradaki amacımız patateslerin tavaya yapışmasını önlemek. Yağ iyice ısındıktan sonra patatesleri tavaya atın. Üzerini bir kapakla kapatın. Patateslerin birbirine yapışmaması için bir spatula yardımı ile ara ara karıştırın. Parmak patatesler için 3-4 dakika yeterli olurken elma dilim patatesler için 5-6 dakika bu işlemi uygulayın. Yeni kızartmış gibi çıtır çıtır olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ