Ayakkabının Vurmaması İçin Ne Yapılmalı?

Ayakkabının Vurmaması İçin Ne Yapılmalı?

Ayakkabının vurması hemen hemen herkesin başına gelebilen ve inanılmaz rahatsız edici ve acı veren bir durumdur. Ayakkabının vurduğu yerde genellikle su toplar ve deride kahverengi bir deformasyon oluşur. Ayakkabının vurması genellikle yeni alınan ayakkabılarda meydana gelse de kişinin sürekli giydiği ayakkabılarda da ayakkabının vurması gerçekleşebilir.

Ayakkabı vurması ayakta bazı deformasyonlara sebep olur. Özellikle nasır oluşumu kişinin ciddi acı çekmesine sebep olur. Nasır oluştuktan sonra genellikle giyilen birçok ayakkabı kişinin ayağına rahatsızlık vermeye başlar. Bu durumdan kurtulmak için en başta ayakkabının vurmaması için önlem almak gereklidir. Peki ayakkabının vurmaması için ne yapılmalı?

1-)Rahat Ayakkabılar Seçin

Özellikle kadınlar ayakkabının rahat olmasından çok estetik olarak güzel durup durmamasına göre ayakkabı seçimi yaparlar. Ancak ayağın rahatlığı ayakkabının vurmaması için, ayakların rahatsız olmaması için dikkat edilmesi gereken ilk kuraldır.

Görünüşü o kadar önemsemeyip ayak sağlığınızı düşünün ve estetik kaygıyı bir kenara bırakıp rahat ve içinde mutlu olabileceğiniz, acı çekmeyeceğiniz ayakkabılar seçiniz.

2-)Yarım Numara Büyük Ayakkabı Alın

Tam ayakkabı numarasını almak genellikle uzun vadede ayakkabı kullanıldığında kişinin ayağını vurmasına sebep olabilir. Bu sebeple ayakkabı numaranız kaç ise yarım numara büyüğünü alın. Uzun süre ayakta durmak ya da uzun yürüyüşler yapmak zorunda kaldığınızda ayakkabınız ayağınızı vurmamış olur.

Her markada yarım numara büyük ayakkabılar olmayabilir. Böyle durumlarda özellikle ayakları hassas ve kolay şişebilen kişilerin bir numara büyük ayakkabı alması ve içerisine taban koydurması kişinin ayak sağlığı için gereklidir.

3-)Çorapsız Ayakkabı Giymeyin

Çorapsız ayakkabı giymek ayakkabı vurmasının yaşanılmasının en başta gelen sebeplerinden biridir. Bu sebeple hayatınızda bir kural edinin ve asla çorapsız ayakkabı giymeyin. Kadınlar özellikle topuklu ayakkabı giydiklerinde ince kadın çoraplarını tercih etmeli.

Günümüzde çıkan ve çok yaygınlaşan babet çorabı kullanımı yaz aylarında hem kalın çorap giymekten hem de kişinin ayaklarını ayakkabı vurmalarından korumaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ