Klozet Temizliği Nasıl Yapılır?

Klozet Temizliği Nasıl Yapılır?

Klozet temizliği banyoda en fazla dikkat edilmesi ve en çok zaman harcanması gerekli olan yerlerden bir tanesidir. Tuvaletimizi yapma aşamasında herhangi bir hastalık kapmamak için klozet temizliğine çok dikkat etmek gerekmektedir.

Klozet temizliği, insan sağlığını yakından ilgilendirmektedir. Bu sebeple çok düzenli olarak ve sık sık klozetlerin dezenfektan maddeler ile temizlenmesi, mikroorganizmalardan arındırılması gerekmektedir. Klozet temizliği için önemli olan birkaç husus bulunmaktadır. Bu hususlar göz önünde bulundurularak klozet temizliği aşağıdaki aşamalar uygulanarak yapılabilmektedir.

1-)Dezenfektan Madde Kullanın

Klozet temizliği için ilk amaç oluşan mikroorganizmaların öldürülmesi ve steril bir tuvalet ortamı oluşturmaktır. Steril ortama en yakın ortamı oluşturabilmek için güçlü dezenfektan maddeler ile sık aralıklar ile temizlik yapılmalıdır.

Yoğunlaştırılmış Çamaşır Suyu

Yoğunlaştırılmış çamaşır suyu, klozet temizliğinde sıkça kullanılan bir kimyasaldır. Klozetin içerisine bol miktarda yoğun haldeki çamaşır suyundan ilave ediniz, ardından bir süre bekleyin. Bu bekleme süresinin ardından bir sünger yardımı ile klozeti ovunuz. Bu işlemin ardından önce ılık su ile ardından soğuk su ile klozeti yıkayınız.

Tuz Ruhu Kullanın

Tuz ruhu çok tahriş edici ve zararlı bir kimyasal olduğu için çoğu zaman kullanılmamaktadır. Ancak yüksek etkilere sahip olması dikkatli kullanıldığı takdirde çok iyi sonuçlar vermektedir.

Tuz ruhu kullanımı esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus çamaşır suyu ile karıştırılmamasıdır. Aksi halde kimyasal reaksiyonlar sonucunda oluşan zehirli gazlar kişinin zehirlenmesine sebep olabilmektedir.

2-)Sirke ve Karbonat Kullanın

Sirke ve karbonat birlikte ve ayrı ayrı ev temizliğinde sık sık kullanılan maddelerdir. Kimyasal bakımdan insan için zarar oluşturmamaları kullanım sıklığının sebeplerinden bir tanesidir.

Sirke ve karbonat ile klozet temizliğinde öncelikli olarak karbonat ile klozetin sararan kısımları ovulmalıdır. Bu işlemleri yaparken muhakkak eldiven kullanınız.

Karbonat ile klozetin sararan kısımları ovulduktan sonra bir süre bu şekilde beklenilmelidir. Ardından klozet ılık su ile yıkanmalıdır. Bu yıkama işleminin ardından sirke dökülmeli, bir süre beklenilmelidir. Bu bekleme aşamasından sonra da bol su ile yıkama işlemi gerçekleştirilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ