Bebek Odası Nasıl Temizlenir?

Bebek Odası Nasıl Temizlenir?

Bebek odaları evlerin en önemli ve en hassas davranılan odalarıdır. Çünkü bebekler evin en değerlisidir. İnsanlar arasında en zayıf bağışıklık sistemine sahip olanlar bebeklerdir. Bunun nedeni de dünyaya yeni gelmiş olmalarından dolayı vücutlarının yeterli gelişimi gösterememesidir. Bu nedenle de bebeklere karşı oldukça dikkatli ve hassas olmak gerekir. Bebek odaları özenle ve dikkatle temizlenmelidir. Temizleme işlemi uygulanırken de doğru malzemeler kullanılıp eşyaların doğru sıra ile temizlenmesi gerekir.

Bu şekilde odayı tüm tozlardan etkili bir şekilde arındırmış olursunuz. Doğru iş sırası yapılmaması durumunda eşyaların üzerindeki tozların birbirine geçmesi ihtimali artar. Bebeklerin bağışıklık sistemlerinin de düşük olduğu göz önünde tutulduğunda bebek odalarının temizliği daha da fazla önem kazanıyor.

Bebek Odası Temizleme Yöntemleri

1-)Zemin Temizliği

Bebek odalarını temizlerken temizliğe mutlaka zeminden başlamalısınız. Çünkü bebeklerin en odalarında en çok zaman geçirdikleri bölüm zemindir. Zeminde halı bulunuyorsa özel olarak üretilen doğal halı şampuanları ile halı iyice yıkanmalıdır. Ardından tüm zemini doğal bir temizleme malzemesi kullanarak temizleyin. Bu aşamasa sirke mikrop kırıcı özelliği ile oldukça iyi sonuçlar verir. Sirke olmaması durumunda Arap sabunu da kullanabilirsiniz. Ancak sirke kullanacaksanız elma sirkesi kullanmak sirke kokusunun daha az oluşmasını sağlayarak sirke kokusunun da çabuk çıkmasını sağlayacaktır.

2-)Yatak ve Örtü Temizliği

Bebekler hem ciltlerinin hem de vücutlarının oldukça narin olduğu göz önünde tutulduğu zaman en çok etkilenecekleri eşyalar yatakları örtüleridir. Bu nedenle bebek odalarının temizliğinde zemin temizliği tamamlandıktan sonra yatak ve örtülerin temizliği gelir. Öncelikle tüm örtüleri etiketlerinde belirtilen talimatlara uygun olarak yıkayabileceğiniz en yüksek sıcaklıkta yıkayın. Yıkama işlemi sırasında kullanacağınız deterjanın kimyasal içerikli olmamasına dikkat edin. Daha sonra 1 su bardağı elma sirkesine 4 su bardağı su olmak üzere bir karışım hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz bu karışım ile birlikte bebeğinizin yatağını fazla ıslatmamaya özen göstererek dikkatle silin.

3-)Pencere ve Kapı Temizliği

Zemin, yatak ve örtü temizliği tamamlandıktan sonra pencere ve kapı temizliği yapılmalıdır. Pencereleri ve kapıları silerken sirke ve mikrofiber bez kullanılmalıdır. Bunun için 1 bardak sirkeye 2 bardak su oranında bir karışım hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz bu karışım oldukça etkili bir temizleme suyudur. Mikro fiber bir bez yardımı ile tüm pencereler ve kapıyı silin.

4-)Oyuncak Temizliği

Bebekler bütün gün oyuncakları ile birlikte vakit geçirirler. Bu nedenle oyuncak temizliği oldukça önemlidir. Nemli bir mikrofiber bez yardımı ile tüm oyuncakları dikkatle ve özenle silerek temizleyin. Herhangi bir temizleyici madde kullanmanıza gerek yoktur. Oyuncakların yere düşmesi ya da gözle görülür bir kire maruz kalması durumunda ise doğal sabun ile oyuncağı yıkayarak temizleyebilirsiniz.

NOT: Bebek odaları temizlenirken kimyasal özelliği olan temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Evin diğer odaları için kullanılan bezler kesinlikle bebek odası temizliği için kullanılmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ