Köfteye Yumurta Konur mu?

Köfteye Yumurta Konur mu?

Ülkemizde bazı insanlar eti severek tüketmektedir. Ancak azımsanamayacak büyüklükte bir kesim de et yemekten pek hoşlanmamaktadır. Bunun yanı sıra çocuklara da et yedirmek zaman zaman zorlu işler arasına girebilmektedir. Özellikle de küçük çocuklar et yemeyi çok daha az sevmektedir. Bunun için etin çekilmesi sonucunda elde edilen kıyma ile hazırlanan yemekler başta küçük çocuklar olmak üzere tüm çocuklar hatta her yaştan insan için et yemeyi daha cazip hale getirmektedir.

Kıyma kullanılarak elde edilen yemekler arasında ise çocukların en sevdiği yemek köftedir. Köfte harcını hazırlarken köfteyi tüketecek olan kesimin damak zevki ön planda tutularak bazı malzemelerin miktarında değişiklikler yapılacağı gibi bazı malzemeler hiç konmadan ya da yeni malzemeler eklenerek de damak zevkine uygun bir köfte harcı hazırlanabilmektedir. Ancak her ne kadar tüketecek olan kesimin damak zevki bu konu da önemli bir yol gösterici olsa da bazı malzemelerde değişiklik yapmak pek mümkün değildir. Temel malzemelerin eksikliği köftenin fiziksel görünümü ve lezzeti açısından eksikliklere neden olabilmektedir.

1-)Yumurtanın Özelliği

Öncelikli olarak yumurta besin değeri açısından özellikle de protein açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Genelikle çocuklar tarafından olsa da bazı yetişkinler tarafından da pek tüketilmek istenmeyen besin kaynaklarından biri olan yumurta, beden sağlığının dengesi için mutlaka tüketilmelidir. Yumurtanın köfte içerisinde kullanılmasına neden olan özelliği ise gıdalar arasında yapıştırıcı görevi üstlenmesidir. Bu özelliği sayesinde köftelerin bütün olarak kalmasına destek olmaktadır.

2-)Köftede Yumurtanın İşlevi

Yumurta köftenin içerisine koyulduğu zaman kıymanın ve diğer malzemelerin birbirine tutunmasını yani yapışmasını sağlayarak köftenin dağılmadan pişmesine olanak sağlar. Ancak bu nokta da köftenin pişirilme şekli önem kazanmaktadır. Her şekilde pişecek olan köfte harcının içerisine yumurta koymaya gerek yoktur. Ancak ne şekilde pişirecek olursanız olun mutlaka harcı iyi bir şekilde yoğurmanız gerekmektedir.

3-)Köftenin Pişme Şekli

Köftenizi kızartma yemekleri hazırlar gibi derin yağ içerisinde kızartarak yemek istiyorsanız eğer bu köfte harcının içerisine yumurta koymanız gerekir. Aksi takdirde kızgın yağın da etkisi ile özenle hazırlamış olduğunuz köftelerde dağılma söz konusu olmaktadır. Bu nedenden dolayı da derin yağ içerisinde kızartılan köftelerin harcına yumurta koyulması gerekir. Ancak hazırladığınız köfteleri ızgara olarak ya da tava da az yağ ile pişirmeyi planlıyorsanız, bu harcın içine yumurta koymayabilirsiniz. Bu pişirme tekniklerinde köfte harcının içerisine yumurta koyulması tamamen tüketecek olan kişi veya kişilerin damak zevkine bağlı olarak değişmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ