Zift Ayakkabıdan Nasıl Çıkar?

Zift Ayakkabıdan Nasıl Çıkar?

Yeni asfalt atılmış bir yolda yürürken ayakkabınıza bulaşan zift lekesini çıkarmak kabus gibi bir durum olabilir. Çoğu zaman ayakkabıda kalıcı hasar bırakan zift, bazı püf noktalara dikkat edilir ise kolaylıkla çıkarılabilir.

Zifti ayakkabıdan çıkarmak için aşağıdaki adımları harfiyen uygulayabilirsiniz.

1-)Zifti Kurumadan Siliniz

Ziftin kalıcı leke yapmadan silinmesi büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple zift bulaştığını gördüğünüz an ayakkabınızı ıslak bir bez yardımı ile siliniz.

Bu işlem genellikle yapılmaz, kişi çok önemsemez. Bu işlemin atlanılması ya da lekenin kuruyana kadar görülmemesi lekenin çıkarılmasını biraz daha zorlaştırmaktadır.

2-)Sert ve Keskin Bir Aparat Kullanın

Sert ve keskin yüzeyli bir aparat ile ayakkabınıza yapışmış ve sonrasında kurumuş olan zift lekesini kazıyınız. Bu işlemi yaparken ayakkabıya zarar vermediğinizden emin olunuz.

Bu işlemi maket bıçağı ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Maket bıçağını kullanırken kendinize ve ayakkabıya zarar vermediğinizden emin olunuz.

3-)Vazelin Kullanın

Vazelin zift lekelerinin çıkarılmasında en sık kullanılan maddelerden biridir. Zift lekesinin yumuşamasını ve kolayca vazelin içerisinde çözünmesini sağlayarak zift lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Bu işlemin ardından bir süre boyunca beklenmesi gerekmektedir. Vazelin en az bir saat lekeli bölgede bekletilir. Zift lekesinin boyutuna göre bu süre artabilir. Ardından bir bez yardımı ile vazelinli kısmı silmeyi unutmayınız.

4-)Ayçicek ve Sirke Kullanın

Zift lekesinin olduğu bölgeye iki çorba kaşığı ayçicek yağı ve bir miktar sirke dökünüz. Bu karışımı lekeli bölge üzerinde bir miktar bekletiniz ardından bölgeyi yumuşak bir bez yardımı ile yavaş yavaş siliniz.

Bu işlemden sonra ayakkabı üzerinde bulunan yağı temizlemek amacıyla sabunlu bez kullanabilirsiniz.

NOT: Yaptığınız işlemler ayakkabınızın yıkanma özelliklerine göre değişiklik gösterebilir bu sebeple kullanma ve yıkama talimatlarına muhakkak dikkatli bakınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ