Koltuktaki Rimel Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktaki Rimel Lekesi Nasıl Çıkar?

Makyaj malzemeleri kadınların hayatında oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Her kadın için vazgeçilmez makyaj malzemeleri farklılık gösterebilir. Ancak belli başlı ürünler her kadın için vazgeçilmez makyaj malzemeleri arasında yer alır. Bu makyaj malzemelerinin başında ise rimel gelmektedir. Rimel göz makyajını tamamlayarak gözlerin güzelliğini ortaya çıkarma konusunda oldukça etkili ve başarılı bir üründür. Bu nedenle vazgeçilmezler arasında yer almaktadır.

Makyaj yapmaktan vazgeçemeyen kadınlar için günlük hayatın yoğun koşturmacasının ardından makyaj temizleme işlemi zorlu bir iş halini alabilir. Bu durumda da makyaj malzemelerinin özellikle rimellerin bulaşma ihtimali ortaya çıkar. Koltuklara bu şekilde kolaylıkla bulaşabilen rimel lekelerini çıkarmak ise oldukça kolaydır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise leke oluştuktan hemen sonra müdahale etmektir. Koltuktaki rimel lekesini çıkarmak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Koltuktan Rimel Lekesi Nasıl Çıkar?

1-)Bulaşık Deterjanı Kullanarak

Bulaşık deterjanı kullanmak rimel lekesini çıkarmak için oldukça pratik bir yöntemdir. Bunun için bir kasenin içine 1 ya da 2 damla kadar bulaşık deterjanı damlatın. Daha sonra üzerine sıcağa yakın derecede ılık su ilave edin. Hazırlamış olduğunuz deterjanlı su ile lekeli bölgeyi koltuk kumaşınıza zarar vermeyecek kuvvette bastırarak kısa bir süre ovalayın.

Ardından lekenin yumuşaması için bir süre bekleyin. Yeterli süre geçtikten sonra tekrar ovalayarak lekeyi tamamen çıkırın. Lekenin çıktığından emin olduğunuzda temiz su ile koltuğu tekrar silerek iyice temizleyin. Daha sonra da koltuğun kuruması için bir süre bekleyin. Bu süre kullandığınız su miktarına göre değişecektir.

2-)Süt Kullanarak

Süt kullanarak koltuktaki rimel lekesini çıkarmak oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle lekenin büyüklüğü ile orantılı olacak şekilde bir kasenin içine bir miktar süt koyun. Ardından temiz ve yumuşak bir bez ya da bir sünger yardımı ile sütü lekenin üzerine sürün. 10 dakika kadar bekleyerek lekenin yumuşamasını sağlayın. Lekenin yumuşadığını fark edince bulaşık deterjanı yardımı ile lekeyi silerek iyice temizleyin. Ardından deterjan lekesi kalmaması için temiz su ile tekrar silerek kurumaya bırakın.

3-)Makyaj Temizleme Suyu Kullanarak

Koltuktaki rimel lekesini çıkarmak için uygulanabilecek bir diğer yöntem makyaj temizleme suyudur. Bunun için bir pamuğa temizleme suyunu dökerek lekenin üzerine koyun. Leke yumuşayana kadar bu şekilde bekleyin ve ardından leke tamamen geçene kadar silin. Koltukta iz kalmaması için deterjan yardımı ile tekrar silerek lekeyi tamamen çıkarabilirsiniz.

NOT: Koltukta deterjan lekesi oluşmaması için son silme işleminde deterjanın tamamen çıktığından emin olun. Koltuk silme işleminde bol su kullanımı koltuğun daha geç kurumasına neden olurken derinlere işleyen su zamanla koltuk süngerlerinin küflenmesine de neden olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ