Közlenmiş Patlıcan Dolapta Kaç Gün Durur?

Közlenmiş Patlıcan Dolapta Kaç Gün Durur?

Közlenmiş patlıcanın buzdolabında ve derin dondurucuda saklama süreli oldukça birbirinden farklıdır. Fakat derin dondurucu kullanarak közlenmiş patlıcanı daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Közlenmiş Patlıcan Dolapta Kaç Gün Durur?

Közlenmiş patlıcanı buzdolabında yaklaşık olarak 2 ila 4 gün arasında muhafaza edebilirsiniz. Yine derin dondurucuda saklama süresi ise 6 aya kadar uzayabilmektedir.

Közlenmiş patlıcanı saklarken dikkat edilmesi gereken ayrıntılar bulunmaktadır. Her ne kadar dayanıklı bir gıda gibi gözüküyor olsa da, doğru bir şekilde saklanmadığında çok çabuk bozulabilecek bir üründür.

Közlenmiş patlıcan saklarken dikkat edilmesi gereken ayrıntılardan da kısaca bahsetmemiz gerekirse;

    1. Patlıcanları közledikten sonra sıcak hali ile değil, soğumasını bekledikten sonra muhafaza etmelisiniz.
    2. Patlıcanları alırken çürük ya da bozuk olanları tercih etmemeniz gerekir. Eğer közledikten sonra saklamayacaksanız elinizdeki patlıcanları pek ala közleyerek tüketebilirsiniz fakat iş saklama kısmına gelince, açıkçası bozulma sürelerinin epey hızlandığını söylememiz yanlış olmaz.
    3. Közlenmiş patlıcanları muhafaza ederken kesinlikle hava ile temasının kesilmiş olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde diğer gıdalar gibi patlıcanda, hava almaya devam ettiği sürece bozulması da hızlanacaktır.

Közlenmiş Patlıcan Nasıl Muhafaza Edilir?

Közlenmiş patlıcanı buzdolabının dondurucu kısmında muhafaza edilmezse ömrünün çok uzun olmayacağını söylemiştik. Dondurucu kısımda ise iki şekilde saklanabilir;

  1. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi buzdolabı poşeti kullanarak közlenmiş patlıcanları buzdolabınızın dondurucu kısmında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bu yöntemde ise dikkat etmeniz gereken detay, buzdolabı poşetlerinin içindeki tüm havayı çıkardığınızdan ve poşette herhangi bir yırtılma ya da delik olmadığından emin olmanız gerekmektedir.
  2. Közlediğiniz patlıcanları saplarını kestikten sonra temiz olduğundan emin olduğunuz kavanozun içine yerleştirmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında kabukları soyulmuş sarımsakları ve kavanozun büyüklüğüne göre, 3 parmak boşluk bırakacak şekilde kaya tuzu doldurmalısınız. Kalan boşluğa da zeytinyağı dökerek kavanozunu sıkıca kapatmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise 10-15 dakika arasında kaynatıp soğuttuktan sonra bu şekilde de közlenmiş patlıcanınızı muhafaza edebilirsiniz.

Közlenmiş Patlıcanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Közlenmiş patlıcanın bozulduğu aslında direkt olarak kokusundan anlaşılabilmektedir. Tüketmeden evvel görüntüsünü inceleyerek ve koklayarak bozulup bozulmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Eğer kokuda ve görüntüde herhangi bir problem göremediyseniz, ufak bir parça tatmanız da yine bozulup bozulmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

Konserve Közlenmiş Patlıcan Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konserve olarak satışa sunulan közlenmiş patlıcanlarda bozulabilir. Her ne kadar konserve olursa olsun, eğer doğru bir şekilde saklanmıyor ise kolaylıkla bozulabilmektedir. Konserve satın alırken öncelikle bulunduğu reyona dikkat etmelisiniz. Eğer güneş alan bir yerdeyse, sürekli ısıya maruz kalması kolaylıkla bozulmasını hızlandıracaktır.

Bunun dışında dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı ise her gıdada olduğu gibi son kullanma tarihine bakarak alınmalıdır. Son kullanma tarihinin geçmiş olması halinde kesinlikle tüketmekten kaçınmak gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ