Viskon Kumaş Sağlıklı mı?

Viskon Kumaş Sağlıklı mı?

Viskon kumaş sağlıklı mı merak edilen sorulardan birisidir. Viskon kumaş günümüzde birçok farklı giysi türünün yapımında kullanılan bir kumaş türüdür. Kayın ağacından yapılmakta olan viskon kumaş türünün günlük kullanım için uygun olup olmadığı ise çok merak edilen sorulardan birisidir.

Ter tutmaya karşı yapısı ile dikkat çeken viskon kumaş türü günlük kullanım için uygun ve sağlıklı bir yapısı olan kumaş türüdür. Viskon kumaş yapısal olarak kaygan ve parlak bir görünüme sahip olsa da iç gösterme özelliği bulunmadığı bilinmektedir. Doğal bir kumaş olarak elde edilen viskon kumaşın insan sağlığı için herhangi bir zararı da bulunmamaktadır.

Viskon Kumaş Zararlı mıdır?

Pamuk gibi selülozdan oluşan bir yapıya sahip olan viskon kumaş türü oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Normal şartlarda su emme özelliği bulunan viskon kumaş, özellikle yaz aylarında teri emmek için tercih edilebilir bir kumaş türüdür. Hafif esnek bir yapıya da sahip olan viskon kumaş bu sayede hava alır ve terden dolayı koku ve lekeye neden olmaz. Viskon kumaş bazı giysilerin üretiminde tek başına kullanılırken bazı giysi üretiminde ise yün, pamuk ve lif dokulu kumaşlar ile birlikte kullanılır.

Viskon kumaşın zararlı olup olmadığı da tartışılan konulardan birisidir. Yapay ipek olarak adlandırılan viskon kumaş türü doğal ağaçtan elde edildiği için insan sağlığı için hiçbir zararı yoktur. Zarif ve rahat bir kullanım şekli sunan viskon kumaş türleri doğal bir lif olarak kullanılır. Ten ile uyumu da dikkat çeken viskon kumaş ter yapmaz ve vücuda yapışarak için belli olmasına da engel olur. Yetişkinlerin kullanımı için uygun olan viskon kumaş türü çocukların kullanımı için de oldukça uygun bir kumaş türüdür. Sağlıklı bir tür kumaş arayanlar için viskon kumaşlar ideal bir tercih olacaktır.

Viskon Kumaş Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Viskon kumaş kullanımı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktaları arasında ise şunlar yer almaktadır:

  • Viskon kumaşların elde ütülenmesi uygundur. Elde ütülenecek olan viskon kumaşın mutlaka yüksek ısılı bir ütü ile ütülenmesine dikkat edilmelidir.
  • Viskon kumaşı elde yıkamak da mümkündür. Bunun için çok yüksek derecede su kullanımında ise kaçınılması gereklidir. Yüksek sıcaklığa sahip suda yıkanan viskon kumaşlar uzayabilir ve şeklinde bozukluklar meydana gelebilir.
  • Vİskon kumaşlar kuru temizleme için gayet uygun bir kumaş türüdür.
  • Viskon kumaş kullanımında dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise sıkıştırılmamasıdır. Çabuk kırışan bir özelliği olan viskon kumaşlar düzgün bir şekilde katlanmalı ve bu şekilde saklanmalıdır. Bu şekilde kullanım ile kumaşta kat izi de olmayacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ