Kravat Nasıl Temizlenir?

Kravat Nasıl Temizlenir?

Gerek ofislerde gerekse de davetlerde en çok tercih edilen erkek aksesuarlarının ilk sıralarında kravat gelmektedir. Kravatlar genellikle takım elbiseler ile birlikte kullanılmakla beraber sadece gömlekler ile birlikte de kullanılabilir. Özellikle toplantı düğün gibi organizasyonlarda sıklıkla takım elbise kullanılmasından dolayı vazgeçilmez parçalardan biri olan kravatlar aynı zamanda en sık kirlenen aksesuarlar arasında da yer almaktadır.

Bu nedenle kravatların temizliği kravatın kullanıldığı ortama ve sıklığa göre yapılmalıdır. Ancak kravatlar aynı zamanda da en hassas aksesuarlardan biridir. Bu nedenle temizliğinin de oldukça hassas ve dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Kravat temizliği yapmak için beyaz sabun ve çamaşır deterjanı gerekmektedir.

Evde Kravat Nasıl Temizlenir?

1-)Beyaz Sabun ile Temizleme

Beyaz sabun doğal bir sabun olduğu için oldukça etkili bir temizleme ürünü olarak kullanılır. Bu nedenle kravat temizlemek için oldukça etkili bir yöntem olarak uygulanabilir. Beyaz sabun kullanarak kravat temizlemek için öncelikle beyaz sabunu köpürtmeniz gerekmektedir. Bu işlemi beyaz sabun ile elinizi yıkıyor gibi yaparak uygulayabileceğiniz gibi bir leğenin içine bir miktar su koyarak suyun içinde de köpürtebilirsiniz.

Daha sonra beyaz sabunun köpüğünü kravata sürerek iyice yedirin. Çok kirli kravatlar için bu şekilde kirin zorluğu ve kuruluğuna göre bir süre bekleyin. Ardından akan suyun altında kravatın tüm sabundan arınması için dikkatli bir şekilde iyice durulayın. Sıkma işlemi kravat temizliğinin en önemli noktasıdır. Çünkü sıkma işlemi kravatların şekillerinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle kravatları parmaklarınızın arasına alarak bölgesel olarak suyunu sıkmanız gerekir. Daha sonra kravatı orta noktasından asarak tüm suyunun akmasını bekleyin. Ardından güneş gören bir yere sererek tamamen kurumasını bekleyin.

2-)Çamaşır Deterjanı ile Temizleme

Çamaşır deterjanı kullanarak kravat temizliği yapmak için öncelikle doğru deterjan seçimi yapmanız gerekir. Bunun için kravatın üretilmiş olduğu kumaş türünü göz önünde tutarak bu kumaş türüne en uygun olan deterjanı kullanmanız gerekir.

Kravat kumaşına dikkat ederek özenle seçmiş olduğunuz çamaşır deterjanını bir leğenin içine bir miktar ekleyin. Sonrasında üzerine ılık su ekleyerek deterjanı köpürtün. Sıcak su kullanılmaması oldukça önemli bir noktadır. Çünkü kravatlar hassas aksesuarlardandır ve temizlemek için sıcak su kullanmak kravatların formuna zarar verebilir. Uygun deterjan kullanarak hazırlamış olduğunuz suyun içine kravatı koyarak hafif hareketler ile yıkayın.

Yoğun kirler için bir süre bu suyun içinde kravatı bekleterek yıkamak daha etkili sonuçlar almanızı sağlar. Daha sonra akan suyun altında tüm deterjandan arınana kadar iyice durulayın ve bir yere asarak suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından kuruması için uygun bir şekilde güneşe bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ