Halı Silmenin Püf Noktaları

Halı Silmenin Püf Noktaları

Kış aylarında halı silme ev hanımlarının halıları temizlemek için sık sık tercih ettiği bir yoldur. Halı silme doğru bir şekilde yapıldığı takdirde halı yıkanmış kadar temiz olabilir. Peki halı silmenin püf noktaları nelerdir?

Halı silerken dikkat edeceğiniz birkaç püf nokta ile halıları temizlemek çok daha kolay ve kısa sürebilir. Hatta bazı durumlarda halıyı temizlerken halıyı silmenize bile gerek kalmaz. Halı silmenin püf noktaları;

1-)Öncelikle Halıyı Süpürün

Halıyı silmeye başlamadan önce mutlaka halıyı elektrikli süpürge ile süpürün. Bu sayede halı üzerinde bulunan kir ve tozdan kurtulursunuz ve işiniz çok daha kolay olur.

Aynı zamanda elektrik süpürgesinin vakumu ile halının derinlerine ilerlemiş olan kir ve toz yüzeye doğru gelir ve böylelikle halıyı silerken bunlardan kurtulmak mümkün olur. Böylece daha derinlemesine bir temizlik yapmış oluruz.

2-)Arap Sabunu Kullanın

Halıyı temizlemek için piyasada bulunan halı şampuanlarını kullanabilirsiniz. Ancak kullanacağınız o şampuanlardan çok daha etkili olan şey arap sabunudur. Eskilerin vazgeçilmezi olan arap sabunu ile halılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz aynı zamanda arap sabunu halınızın parlamasını da sağlamaktadır.

3-)Sirke Kullanın

Sirke damlatılmış ılık su ile halılarınızı silerseniz, hem daha parlak hem de dezenfekte olmuş halılara sahip olabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus sirke miktarını fazla koymamak aksi halde halınız bir süre sirke kokabilir.

4-)Halıyı Havalandırın

Halıyı sildikten sonra yapılması gereken en önemli adımlardan bir tanesi halının havalandırılmasıdır. Halı havalandırılmaz ise koku yapabilir ya da küf oluşabilir. Bu duruma engel olmak için halıyı sildikten sonra odadaki havanın sirkülasyonu için pencereleri bir süre açık bırakınız.

Alternatif Yol

Halıdaki kirlerden kolayca kurtulmanın bir diğer yolu ise halınıza bol miktarda karbonat ve mısır nişastası serpin. Bir süre bu şekilde bekleyin ardından halınız üzerinden elektrikli süpürge ile bu karışımı süpürün. Bu sayede halıdaki kirden ve kötü kokudan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ